Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραχωρείται η χρήση του τουριστικού λιμένα Λευκάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Υπεγράφη μεταξύ του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γουβάλα και του Νομάρχη Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη η σύμβαση παραχώρησης<...> της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Λευκάδα<.>

ς (Αλυκές Λευκάδας). Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ύψος των 10 δισ. δρχ. περίπου, ενώ τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν την προσεχή τριετία. Ο τουριστικός λιμένας θα έχει συνολική δυναμικότητα 482 θέσεων. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 50 χρόνια, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης της για άλλα 10 χρόνια.
Εξάλλου, με την ίδια σύμβαση μεταβιβάζεται στο ελληνικό δημόσιο ακίνητο 56,5 στρεμμάτων, που ανήκει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας και έχει περιληφθεί στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα.
Οι κ. Κ. Γουβάλας και Σπ. Μαργέλης τόνισαν ότι, το έργο αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στη ζώνη ναυσιπλοίας του Ιονίου που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση τουριστικών σκαφών, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κατ' επέκταση στη γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top