Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠαραχωρείται η χρήση του τουριστικού λιμένα Λευκάδας

Παραχωρείται η χρήση του τουριστικού λιμένα Λευκάδας

Υπεγράφη μεταξύ του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γουβάλα και του Νομάρχη Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Λευκάδας (Αλυκές […]

Υπεγράφη μεταξύ του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Γουβάλα και του Νομάρχη Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη η σύμβαση παραχώρησης<...> της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Λευκάδα<.>ς (Αλυκές Λευκάδας). Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ύψος των 10 δισ. δρχ. περίπου, ενώ τα έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν την προσεχή τριετία. Ο τουριστικός λιμένας θα έχει συνολική δυναμικότητα 482 θέσεων. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 50 χρόνια, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης της για άλλα 10 χρόνια.
Εξάλλου, με την ίδια σύμβαση μεταβιβάζεται στο ελληνικό δημόσιο ακίνητο 56,5 στρεμμάτων, που ανήκει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας και έχει περιληφθεί στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα.
Οι κ. Κ. Γουβάλας και Σπ. Μαργέλης τόνισαν ότι, το έργο αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού στη ζώνη ναυσιπλοίας του Ιονίου που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση τουριστικών σκαφών, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κατ' επέκταση στη γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024