Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρώτη η Σαντορίνη στις προτιμήσεις των βρετανών τουριστών για την Ελλάδα

Πρώτη η Σαντορίνη στις προτιμήσεις των βρετανών τουριστών για την Ελλάδα

Στο δημοψήφισμα που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το ταξιδιωτικό βρετανικό περιοδικό “Traveller” εκατομμύρια αναγνώστες του απ όλο τον κόσμο ανέδειξαν για το έτος 2004 τους δικούς τους νικητές. […]

Στο δημοψήφισμα που γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το ταξιδιωτικό βρετανικό περιοδικό “Traveller” εκατομμύρια αναγνώστες του απ όλο τον<...> κόσμο ανέδειξαν για το έτος 2004 τους δικούς τους νικητές. To δημοψήφισμα έγινε σε 23 κατηγορίες, στις οποίες ο αναγνώστης έπρεπε να αξιολογήσει τα καλύτερα από τα καλύτερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αρκετά ικανοποιητικά για την Ελλάδα, καθώς οι βρετανοί τουρίστες φάνηκαν ιδιαίτερα γοητευμένοι από τους ελληνικούς προορισμούς. Πέρσι την έκπληξη έκανε η Κρήτη, που βγήκε πρώτη στην Ελλάδα. Φέτος, για τρίτη φορά, βγήκε πρώτη στις προτιμήσεις των βρετανών τουριστών η Σαντορίνη, όσον αφορά στα μέρη της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας την 20η θέση στη λίστα, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 13η θέση. Αδιαφιλονίκητος νικητής στον κατάλογο των νησιών αναδείχθηκε το Μπαλί της Ινδονησίας, με δεύτερο το Πούκετ της Ταϊλάνδης και τρίτες τις Μαλδίβες. Στην τέταρτη θέση οι αναγνώστες κατέταξαν τη Σάντα Λουτσία, στην πέμπτη (όπως πέρσι) το Μαυρίκιο και στην έκτη τη Σρι Λάνκα. Ακολουθούν τα νησιά Μπαρμπέϊντος, οι Σεϋχέλλες, η Χαβάη, τα νησιά Φίτζι και η Σικελία. Λίγο πριν από τη Σαντορίνη προηγούνται η Ίμπιζα και το Κάπρι.

Το πιο έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό στη λίστα με τις 20 καλύτερες χώρες του πλανήτη κατατάσσει πρώτες την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τη Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Ιταλία, η Ινδία και η Μαλαισία. Οι αναγνώστες του “Τraveller” κατέταξαν την Ελλάδα στη 15η θέση, από τη 10η που ήταν πέρυσι.

Στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης οι αναγνώστες έδωσαν, και πάλι, το βραβείο τους στη Βενετία και τη Φλωρεντία για την τέλεια αισθητική και αρχιτεκτονική τους. Πρώτη στην παγκόσμια λίστα η Σιγκαπούρη για την καθαριότητα της και ακολουθεί το Σίδνεϊ. “Ασπροπρόσωπη” έβγαλαν την Ευρώπη και οι πόλεις Βαρκελώνη, Ρώμη, Παρίσι, Λισαβόνα και Βερολίνο.

Ακόμα, όσον αφορά στο καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, η Ιταλία έχει την τιμητική της σ αυτή την κατηγορία, αφού η πλειoψηφία των αναγνωστών του περιοδικού “Traveller” έχει στην καρδιά του το Palazzo Sasso (στην περιοχή Ραβέλο του Αμάλφι) της Ιταλίας. Δεύτερο ήρθε το InterContinental Le Grand Hotel Paris, τρίτο το San Domenico Palace Hotel της Σικελίας, τέταρτο το Hotel Arts της Βαρκελώνης και το πρώτο στην περυσινή ψηφοφορία Cipriani της Σικελίας πήγε στην 5η θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν άλλα τρία Ιταλικά ξενοδοχεία (Hotel Savoy της Φλωρεντίας, Hotel Splendido στο Πόρτο Φίνο και Hotel de Russie της Ρώμης). Δυστυχώς στις προτιμήσεις των αναγνωστών του Traveller δεν υπάρχει ελληνικό ξενοδοχείο, ενώ το Αnassa της Κύπρου (15ο πέρσι) ανέβηκε στην 11η θέση. Τα αγαπημένα ξενοδοχεία που διαθέτουν τα καλύτερα spa βρίσκονται, σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού, στην Ταϋλάνδη, στο Ντουμπάϊ, το Μαυρίκιο και σε άλλες εξωτικές χώρες.

Στην κατηγορία των αεροδρομίων διακρίθηκαν για την καθαριότητα, το σχεδιασμό και τα ψώνια το Changi της Σιγκαπούρης και το Heatrow 4 στο Λονδίνο. Ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ντουμπάϊ (που ήταν πρώτο πέρσι), του Χογκ Κογκ, της Κοπεγχάγης, της Κουάλα Λουμπούρ και της Βαρκελώνης. Παρηγοριά στα αεροπορικά μας πράγματα αποτελεί η παρουσία της “eazyJet” που κατέλαβε την 1η (από την 3η θέση που είχε πέρσι) στη λίστα με τις καλύτερες εταιρίες κοντινών πτήσεων. Πρώτη αεροπορική εταιρία για τους αναγνώστες του περιοδικού είναι η “British Airways”.

Στην κατηγορία κρουαζιέρες πρώτευσαν οι εταιρίες P&O Cruises και Princess Cruises, από τις πιο αναγνωρισμένες στον κόσμο, με πολυτελή πλοία που ταξιδεύουν σε περισσότερα από 100 λιμάνια από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και το στενό του Γιβραλτάρ και από τα νησιά του νότιου Ειρηνικού μέχρι την παγωμένη Αλάσκα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024