Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

`Αγονος ο διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Οκτώβριος 2004, 00:00

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Μεταφορών & Επικοινωνιών, αποφάσισε ομόφωνα <...>

την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την πώληση της “Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.”, που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2002. Ταυτόχρονα, αποφάσισε την έναρξη νέας διαδικασίας για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας.
Με τη συνδρομή χρηματοοικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους, η Κυβέρνηση αποσκοπεί σε μία ανοικτή, διαφανή και γρήγορη διαδικασία. Παράλληλα, στα πλαίσια της ίδιας διαδικασίας, θα εξετάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δυνατότητες αξιοποίησης του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής, μέσω της συμμετοχής και ιδιωτικών κεφαλαίων.
Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “μετά από δέκα χρόνια απαξίωσης, αποτυχημένων διαγωνισμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μία καινούργια προσπάθεια, η οποία παρά τις προφανείς δυσκολίες θα γίνει με ρεαλισμό και διαφάνεια, με γνώμονα το συμφέρον της Ολυμπιακής, των εργαζομένων σε αυτήν και της οικονομίας συνολικά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top