Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις των διεθνών επισκεπτών της Βρετανίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Οκτώβριος 2004, 00:00

Οι αρχές για τον τουρισμό της Βρετανίας, VisitBritain, ανακοίνωσαν τα τελευταία στατιστικά δεδομένα, που<...>

αφορούν τις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών της Βρετανίας, και τα οποία δείχνουν ότι στην περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου 2004, ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών της χώρας ήταν ο καλύτερος που έχει σημειωθεί ποτέ, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση 8%, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας περσινής περιόδου.

Οι αρχές VisitBritain αποκάλυψαν ότι αυτή η αύξηση στα ποσοστά οφείλεται σε αφίξεις επισκεπτών από όλο τον κόσμο, με τις αφίξεις από τη Νότια Αμερική να αγγίζουν το 12%, από τη Ανατολική Ευρώπη το 6% και από τον υπόλοιπο κόσμο το 7%, συγκριτικά με τα ίδια περσινά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις εκτιμήσεις, που είχαν γίνει κατά το παρελθόν από τους ειδικούς αναλυτές και προέβλεπαν ότι 18,5 εκατ. επισκέπτες θα πάνε στη Βρετανία το 2004, δηλαδή έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 13%.

Ο Chief Executive του VisitBritain, κ. Tom Wright σχολίασε ότι “αυτά τα τελευταία στατιστικά δεδομένα για τις αφίξεις των διεθνών επισκεπτών της Βρετανίας στους 8 πρώτους μήνες του έτους αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός της Βρετανίας είναι καλύτερα από ποτέ. Ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι είμαστε αισιόδοξοι, αφού τα νούμερα των επισκεπτών στη Βρετανία είναι πολύ καλά, και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι και στο υπόλοιπο διάστημα της χρονιάς, που διανύουμε, ώστε ο τουρισμός της Βρετανίας να κάνει τεράστια άλματα και να μπορέσει να ξεπεράσει τις περσινές δυσκολίες του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top