Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣοβαρές τουριστικές επιπτώσεις από την επίθεση στην Αίγυπτο

Σοβαρές τουριστικές επιπτώσεις από την επίθεση στην Αίγυπτο

Η δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο έγινε με τριπλή βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής σε τρία τουριστικά θέρετρα του όρους Σινά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 30 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες. Οι περισσότεροι ήταν Ισραηλίτες που έκαναν διακοπές στο τουριστικό θέρετρο της…

Η δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο έγινε με τριπλή βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής σε<...> τρία τουριστικά θέρετρα του όρους Σινά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 30 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες. Οι περισσότεροι ήταν Ισραηλίτες που έκαναν διακοπές στο τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Τάμπα στην Αίγυπτο. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας ρώσος τουρίστας, και αρκετοί Αιγύπτιοι, ενώ δύο Ιταλίδες τουρίστες αγνοούνται.

Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών του Ισραήλ ότι η περιοχή ίσως να είναι στόχος επιθέσεων, χιλιάδες Ισραηλινοί βρισκόντουσαν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χερσόνησο του Σινά για σύντομες διακοπές λόγω της εβραϊκής γιορτής Σακότ. Η Τάμπα αποτελεί φθηνή λύση διακοπών για τους Ισραηλινούς που την προτιμούν από άλλες περιοχές.

Αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι “τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη άλλων 38 από τις επιθέσεις στο Σινά”. Ο αντιστράτηγος κ. Γιάιρ Ναβέχ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “αυτός δεν είναι ο τελικός απολογισμός των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα” και πρόσθεσε ότι “τα θύματα δεν είναι όλοι Ισραηλινοί”.

Η Μεγ. Βρετανία ήδη εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία τονίζοντας ότι ο κίνδυνος στην Αίγυπτο για τους τουρίστες είναι πολύ υψηλός και παραμένει. Οι ΗΠΑ δεν εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία αλλά έκαναν δημόσια ανακοίνωση, ένα βήμα δηλ. πριν την ταξιδιωτική οδηγία, τονίζοντας ότι συνιστούν στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην περιοχή του Σινά και βόρεια του Sharm el-Sheikh.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε ότι “ο αριθμός των θυμάτων από την τριπλή επίθεση ανέρχεται στους 43. Την ίδια στιγμή, κύκλοι των υπηρεσιών βοηθείας εκτιμούν ότι “ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη στο Χίλτον της Τάμπα θα ξεπεράσει τους 100.

Μετά το κύμα βομβιστικών επιθέσεων, η Αίγυπτος έκλεισε το μεθοριακό πέρασμα στην Τάμπα, ενώ το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές ασφαλείας μετέδωσε πως έχουν αποκλεισθεί και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

Περίπου 10.000 Ισραηλίτες όλο το Σαββατοκύριακο προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να επιστρέψουν στην χώρα τους, ενώ όπως σημειώνει δημοσίευμα της International Herald Tribune οι Αιγύπτιοι καθυστέρησαν πολύ να δεχθούν την ισραηλινή βοήθεια για τη διάσωση των θυμάτων και μάλιστα ο Kobi Zuza, οδηγός ασθενοφόρου, δήλωσε ότι οι διατυπώσεις στα Αιγυπτιακά σύνορα κρατούσαν ώρες μιας και οι φύλακες ζητούσαν χαρτιά ακόμα και από τραυματίες, οι οποίοι φυσικά δεν τα είχαν μαζί τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024