Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πράσινο φως για την προώθηση επενδύσεων στην ΠΟΤΑ της Μεσσηνίας

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Οκτώβριος 2004, 00:00

Με ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο και διεκπεραιώθηκαν όλες<...>

οι αποφάσεις που εκκρεμούσαν, για την απεμπλοκή και προώθηση της επένδυσης που αφορά στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Επένδυσης (ΠΟΤΑ) στη Μεσσηνία.

Οι διαδικασίες για την επένδυση, που είχαν αρχίσει από το 1997, δεν είχαν ολοκληρωθεί λόγω εκκρεμοτήτων που υπήρχαν στην έκδοση των αναγκαίων αποφάσεων από συναρμόδια υπουργεία. Με παρεμβάσεις, όμως που έγιναν, ξεπεράσθηκαν όλα τα εμπόδια και άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης, που έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες εφαρμογές και για άλλες περιοχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στη δημιουργία έργων ειδικής και γενικής τουριστικής υποδομής (ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις για θεματικές ενότητες τουρισμού, μαγαζιά κ.λ.π.) εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον, σε έκταση 3.000 περίπου στρεμμάτων στην Μεσσηνία, σε περιοχή που περικλείεται από τους Δήμους Πύλου, Νέστορος και Γαργαλιάνων.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες επενδύσεις έχουν γίνει και στην γειτονική Τουρκία με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως είναι η περιοχή Lara.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top