Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Να λυθούν τα προβλήματα των ξενοδοχείων σχετικά με την τιμή του πετρελαίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Οκτώβριος 2004, 00:00

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, στέλνοντας επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, τον ενημερώνει και ζητά την βοήθεια του για την άρση των προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, σχετικά με την χρήση του πετρελαίου κίνησης...

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, στέλνοντας επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, τον ενημερώνει<...>

και ζητά την βοήθεια του για την άρση των προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, σχετικά με την χρήση του πετρελαίου κίνησης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι “μέχρι το 1992 δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Με τον Ν. 2093/92, επειδή ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, καθιερώθηκε άλλη τιμή για το πετρέλαιο κίνησης και άλλη για το πετρέλαιο θέρμανσης. Το διάστημα για το οποίο καθορίζεται η μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι από την 3η Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου, μέχρι και την τελευταία Κυριακή του μηνός Απριλίου. Το πετρέλαιο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία, αλλά και όπως διευκρινίζει ο Ν.2166, είναι μόνο για τη θέρμανση των ανθρώπων, είτε στον τόπο της μόνιμης διαμονής είτε στον τόπο εργασίας τους και για καμία άλλη επιχείρηση ή εργασία, δηλ. αποκλείονται όλες οι επιχειρήσεις που έχουν θέρμανση, όπως και τα ξενοδοχεία, καθώς χρησιμοποιούν το πετρέλαιο πέρα από τη θέρμανση και τα καλοριφέρ και για άλλες χρήσεις, όπως π.χ. το ζεστό νερό”

Έτσι, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζει ότι “το πετρέλαιο θέρμανσης απαγορεύεται και συνιστάται στους ξενοδόχους που έχουν κοινό λέβητα, η χρήση πετρελαίου κίνησης, ενώ δίνεται η δυνατότητα μόνο το 25% του πετρελαίου να υπολογίζεται σαν θέρμανση. Ακόμα, η πρόσφατη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιείται δυστυχώς δεν καλύπτει τις ανάγκες των ξενοδοχείων”.

Τέλος, η Ένωση επισημαίνει στον υπουργό ότι “η δαπάνη θέρμανσης είναι η μεγαλύτερη στα ξενοδοχεία, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου αλλά και σε άλλες περιοχές, με παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα του Πηλίου ( π.χ. Ζαγοροχώρια, Καστοριά, Φλώρινα κ.ά.), ενώ άμεση είναι η ανάγκη διαχωρισμού των ξενοδοχείων των παραπάνω περιοχών από εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας (ξενοδοχεία πόλεως, νησιωτικά κ.ά)”.

Κλείνοντας η Ένωση ζητά από τον υπουργό την εύρεση μιας λύσης για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και η περίοδος που διανύει η τουριστική οικογένεια δεν είναι και η καλύτερη των εποχών. Πιο συγκεκριμένα, ζητά ενιαία αντιμετώπιση λειτουργίας των ξενοδοχείων της με την κατανάλωση αποκλειστικά και μόνο πετρελαίου θέρμανσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top