Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΙδανικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού να αποτελέσουν τα ακατοίκητα χωριά

Ιδανικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού να αποτελέσουν τα ακατοίκητα χωριά

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Γκλαβάκης κατά την καθιερωμένη εναρκτήρια ακρόαση της Δανέζας Επιτρόπου για τη Γεωργία και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, κ. Μarianne Fisher Boel στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε την δέσμευση της για την ενίσχυση των ακατοίκητων απομακρυσμένων οικισμών, αφού κατά τον κ. Γκλαβάκη “στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά, γεμάτα γραφικότητα και…

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Γκλαβάκης κατά την καθιερωμένη εναρκτήρια ακρόαση της Δανέζας Επιτρόπου για τη Γεωργία και<…> την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, κ. Μarianne Fisher Boel στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε την δέσμευση της για την ενίσχυση των ακατοίκητων απομακρυσμένων οικισμών, αφού κατά τον κ. Γκλαβάκη “στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά, γεμάτα γραφικότητα και με αναρίθμητα στοιχεία αγροτικής κληρονομιάς, που γνώρισαν την ερήμωση εξαιτίας της ανεργίας και των κακών δικτύων μεταφορών”.

Μάλιστα, τόνισε ότι “οι ακατοίκητοι οικισμοί δεν τυγχάνουν με το παρόν σύστημα κοινοτικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα η εγκατάλειψη να απειλεί έντονα ολοένα και περισσότερους οικισμούς, κυρίως στους ορεινούς όγκους της χώρας, που οι νέοι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν αναζητώντας εργασία σε μεγάλα αστικά κέντρα”.

Έτσι, ο κ. Γκλαβάκης πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα αυτό “την επέκταση και για τα ακατοίκητα ορεινά χωριά των όρων επιλεξιμότητας για κοινοτική χρηματοδότηση, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του “η ελληνική ιδιομορφία δικαιολογεί μια εξαιρετική μεταχείριση δεδομένου ότι τέτοια χωριά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού και να δώσουν εργασία σε ανθρώπους μέσα από την ενασχόληση με τον αγροτουρισμό”.

Απαντώντας, η Επίτροπος, αναφερόμενη στις προοπτικές για τη νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι ενισχύσεις θα συνεχιστούν” κι έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο “διαχείριση περιβάλλοντος, ανταγωνισμός και τοπικά προγράμματα, όπως το LEADER, που διέπει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη της υπαίθρου”. Τόνισε, τέλος ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις στο έπακρο και να ενθαρρυνθούν οι νέοι αγρότες, επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι να παραμείνουν στον τόπο τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024