Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανοδική πορεία σημειώνει ο τουρισμός του Ισραήλ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Οκτώβριος 2004, 00:00

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, αξιοσημείωτη<...>

αύξηση παρουσιάζει ο τουρισμός της χώρας.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα των ξενοδοχείων παρουσιάζουν αύξηση κατά 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2004, συγκριτικά με το αντίστοιχο ποσοστό της περσινής περιόδου. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε κέρδη 2,2 δισ. NIS ή 491.312.806 δολαρίων, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης της τάξεως του 3%, συγκρινόμενο με το ποσοστό του 2001.

Τα έσοδα από τον τουρισμό άγγιξαν τα 157 εκατ. δολάρια, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 72%, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά ποσοστά. Να τονιστεί ότι ο τουρισμός αποτελεί μία από πιο ζωτικές βιομηχανίες για τη χώρα του Ισραήλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ.

Ακόμα, το Υπουργείο Τουρισμού ανέφερε σχεδόν πλήρη πληρότητα στα ξενοδοχεία των περιοχών Eilat, της Νεκρής Θάλασσας και γενικότερα των νοτίων περιοχών της χώρας. Τα ξενοδοχεία των περιοχών Haifa, Jerusalem και Tel Aviv, παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση στα ποσοστά πληρότητας τους, η οποία αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξεως του 85%.

Ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ δήλωσε ότι ένα εκατ. άτομα επισκέφτηκαν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του φετινού Αυγούστου, πετυχαίνοντας αύξηση 54% στο ποσοστό αφίξεων των επισκεπτών, συγκρινόμενο με το ποσοστό της ίδιας χρονικής περιόδου του 2003”. Ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο στοχεύει στην προσέλκυση 1,5 εκατ. επισκεπτών μέχρι το τέλος του 2004.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο τουρισμός αποτελεί για τη χώρα του Ισραήλ τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία, που απασχολεί είτε άμεσα είτε έμμεσα περισσότερα από 280.000 άτομα ως ξεναγούς, οδηγούς, ξενοδοχειακούς υπαλλήλους ή και εμπορικούς καταστηματάρχες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top