Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομάρχης Έβρου

Να καταργηθεί η βίζα για τις τουρκικές διήμερες επισκέψεις

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Οκτώβριος 2004, 00:00

Ο νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη, ζητώντας του να παρέχεται η δυνατότητα στους Τούρκους να πραγματοποιούν διήμερες επισκέψεις στην Ελλάδα, χωρίς την προϋπόθεση κατοχής βίζας...

Ο νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαληνάκη, ζητώντας του να παρέχεται<...>

η δυνατότητα στους Τούρκους να πραγματοποιούν διήμερες επισκέψεις στην Ελλάδα, χωρίς την προϋπόθεση κατοχής βίζας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης αναφέρει στην επιστολή του ότι “από τις αμοιβαίες επισκέψεις Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού και εμπορικού κόσμου, έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνεται ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του γείτονα λαού για τη σύσφιξη των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων με το νομό”, επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες που συναντούν οι Τούρκοι προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας, λόγω των χρονοβόρων και πολυδάπανων σχετικών διαδικασιών, τη στιγμή που οι Έλληνες διευκολύνονται και έχει αυξηθεί το ελληνικό τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία, δυσκολεύει την απόφασή τους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Τονίζει, ακόμα ότι “η δρομολογημένη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την σύσφιξη των διασυνοριακών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας”.

Τέλος, ο κ Ζαμπουνίδης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι “ο κ. Βαληνάκης θα νιώσει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την τουριστική ανάπτυξη του Έβρου, που θα δώσει νέα πνοή στην οικονομία και προτείνει να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών όλων των αρμοδίων φορέων του νομού για να συζητήσουν το θέμα”.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο με τον κ. Ζαμπουνίδη αίτημα εκφράζουν και οι νομάρχες του Ανατολικού Αιγαίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top