Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣιούφας: ανάπτυξη της περιφέρειας μέσω του τουρισμού και του πολιτισμού

Σιούφας: ανάπτυξη της περιφέρειας μέσω του τουρισμού και του πολιτισμού

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας σε γραπτό του μήνυμα, προς το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι “βασικός στόχος της νέας διακυβέρνησης για […]

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας σε γραπτό του μήνυμα, προς το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο επεσήμανε<...> για άλλη μια φορά ότι “βασικός στόχος της νέας διακυβέρνησης για την πρώτη τετραετία είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας, με τη βοήθεια του τουρισμού και του πολιτισμού”.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει έως την 17η Οκτωβρίου και διοργανώνεται από το επιμελητήριο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυσή του. Θέμα του συνεδρίου είναι “τουρισμός – ποιοτική αναβάθμιση και συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη”, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Όπως σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Σιούφας, “αν γονατίσει η περιφέρεια, θα γονατίσει η Ελλάδα” και στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι “άμεση προτεραιότητα αποτελούν οι πολιτικές που αφορούν ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, στην ορεινή και νησιωτική Ελλάδα”.

Ιδίως μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, προτεραιότητες είναι :

  • η επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας μας σε όλους τους αναπτυξιακούς θύλακες της Χώρας,
  • η δημιουργία έργων πνοής στην ξεχασμένη Ελλάδα,
  • η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων,
  • η δημιουργία `πόλων καινοτομίας” στην περιφέρεια.

Ακόμα, ο κ. Σιούφας υπενθυμίζει ότι το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχει ως βάση τις περιφέρειες και στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται στην κίνηση του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που προετοιμάζει ήδη την αναδιάρθρωση της περιφέρειας ως αποκεντρωμένης μονάδας με στόχο να ανταποκριθεί και στον κρίσιμο ρόλο της στο Δ΄ ΚΠΣ. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ίδιος, τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης συνεργάζονται για τη δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Περιφέρειας με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών επιμελητηρίων, και των τοπικών φορέων με στόχο την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ανάλογα με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει και τις δυνατότητες που παρουσιάζει κάθε περιφέρεια της χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως σημειώνει ο κ. Σιούφας, προχωρά στη διαμόρφωση και την εφαρμογή μακρόπνοης Εθνικής Στρατηγικής Περιφερειακής Ανάπτυξης και στην πορεία αυτή, όπως διευκρινίζει, “ο λόγος και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των τοπικών κοινωνιών, της επιχειρηματικής κοινότητας, των εργαζομένων και των κοινωνικών εταίρων είναι πολυσήμαντος”.

“Ζητούμε τις ιδέες, τις σκέψεις, τις προτάσεις σας. Η στενή συνεργασία του Κέντρου με την Περιφέρεια είναι επιτακτικά αναγκαία. Και το σημερινό Αναπτυξιακό Συνέδριό σας αυτόν το σκοπό έχει. Τη στροφή προς την ξεχασμένη ελληνική Περιφέρεια με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, με τη συνεργασία όλων”, καταλήγει ο κ. Σιούφας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024