Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου

Αύξηση των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας κ. Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με τις υποδομές και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί το πολιτικό τμήμα του […]

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας κ. Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με τις υποδομές και τις<...> συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί το πολιτικό τμήμα του αεροδρομίου του Αράξου, δήλωσε ότι “έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα ύψους 17,70 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο του Αράξου με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιβατικής κίνησης”.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Αχαΐας, στην ερώτησή του και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής, είχε επισημάνει το γεγονός ότι “τους καλοκαιρινούς μήνες το αεροδρόμιο του Αράξου δέχεται πολλές πτήσεις τσάρτερ και έτσι εξυπηρετείται ο τουρισμός της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδος”. Ακόμα, πρόσθεσε ότι “φέτος παρά την μείωση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας, στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο παρατηρήθηκε αύξηση των πτήσεων τσάρτερ κατά 40%, πράγμα, που αποδεικνύει ότι το αεροδρόμιο του Αράξου το προτιμούν πολλοί ξένοι τουρίστες καίτοι οι συνθήκες λειτουργίας του είναι τριτοκοσμικές”.

Στην απάντησή του ο υπουργός Μεταφορών αναφέρει πως “στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αεροδρομίου, έχει ξεκινήσει η επέκταση του αεροσταθμού κατά 1.477 τ.μ. και θα γίνει νέα διαρρύθμιση του υπάρχοντος κτιρίου που καλύπτει επιφάνεια 870 μ.” Επίσης, σημείωσε ότι “το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2005”.

Τέλος, είπε ότι “ακόμα επεκτείνεται το δάπεδο στάθμευσης των αεροσκαφών για την δημιουργία δύο επί πλέον θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών και ανακατασκευή του κάθετου τροχιόδρομου”. Ενώ θέλησε να διευκρινίσει ότι “από τα έργα αυτά, μόνον οι χώροι στάθμευσης είχαν χαρακτηριστεί ως ολυμπιακό έργο και αυτό ολοκληρώθηκε πριν από την τέλεση των Αγώνων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024