Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Η Federal Aviation Administration, FAA<.>, των ΗΠΑ προειδοποίησε τα αεροδρόμια της χώρας να αυξήσουν τα μέρα ασφαλεία<.>ς που διαθέτουν ύστερα από<...>

την προσπάθεια ενός άνδρα να εισάγει στην χώρα εκρηκτικά.
Σύμφωνα με την κ. Rebecca Trexler από την FAA, παρά τα υψηλά μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν ήδη τα αεροδρόμια της χώρας η FAA έκρινε σκόπιμο να ζητήσει τον διπλασιασμό τους. Παρόλα αυτά η FAA δεν θα επιβάλει υποχρεωτικές αλλαγές στα μέτρα ασφάλειας των αεροδρομίων, και ζητά μόνο την ενημέρωση και προετοιμασία του κοινού για αυτά που θα συναντήσουν στα αεροδρόμια της χώρας.
Τα αυξημένα μέτρα περιλαμβάνουν την ύπαρξη περισσοτέρων εξειδικευμένων σκύλων όπως και περισσοτέρων ένστολων ανδρών μέσα και έξω από τα αεροδρόμια. Επίσης, υποστηρίζει η FAA ότι οι κανονισμοί στις περιοχές του παρκαρίσματος πρέπει να γίνουν περισσότερο αυστηροί, όπως και περισσότερη προσοχή στην αναγνώριση των πρώτων υλών των βομβών μέσα στις αποσκευές.
Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες να μην τυλίγουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα μεταφέρουν με το αεροπλάνο γιατί μπορεί να τους ζητηθεί να τα ξετυλίξουν.
Περισσότερα από 640 μηχανήματα ευρέσεως τέτοιων υλών βρίσκονται στα 40 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, αλλά σύμφωνα με την FAA θα πρέπει να εγκατασταθούν παρόμοια μηχανήματα σε άλλα 400 επιπλέον αεροδρόμια.
Τα μέτρα ασφάλειας όμως θα ενταθούν και στους αυτοκινητόδρομους στα σημεία των συνόρων, όπως επίσης και στα λιμάνια μιας και οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν μέχρι και τις εταιρίες κρουαζιέρων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top