Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑνοδο των τουριστών από Βουλγαρία – Ρουμανία στην Βόρειο Ελλάδα

Ανοδο των τουριστών από Βουλγαρία – Ρουμανία στην Βόρειο Ελλάδα

Θεαματική άνοδο σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του ελληνικού προξενείου στο Βουκουρέστι, φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι αφίξεις τουριστών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι μάλιστα δεν προτιμούν τους πολυσύχναστους και πολύ δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας…

Θεαματική άνοδο σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του ελληνικού προξενείου στο Βουκουρέστι, φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι αφίξεις τουριστών από<...> τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι μάλιστα δεν προτιμούν τους πολυσύχναστους και πολύ δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Η αύξηση αυτή εξηγείται, τουλάχιστον για τη Ρουμανία, από τη διάθεση τουριστικών πακέτων σε ιδιαίτερα ικανοποιητικές τιμές, γεγονός που προσείλκυσε τους Ρουμάνους, επισήμανε ο γενικός πρόξενος κ. Δημ. Καραμπάλης σε συνάντησή του με το νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, ο οποίος επισκέφθηκε το προξενείο με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας από τη Λάρισα στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITF 2004.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας στην έκθεση, ο Έλληνας πρόξενος υποστήριξε ότι η αγορά της Ρουμανίας παρέχει τεράστιες ευκαιρίες για την προβολή τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει με ένα καλά οργανωμένο και ουσιαστικό σχέδιο δράσης. Ιδιαίτερα για το νομό Λάρισας, παραδέχθηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην αγορά της Ρουμανίας, παρότι δεν είναι λίγοι όσοι Λαρισαίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη χώρα και επέστησε την προσοχή όσων επαγγελματιών ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού στην επιλογή αξιόπιστων συνεργατών από τη Ρουμανία. Το 50% των Ρουμάνων επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού παρουσιάζει προβλήματα αξιοπιστίας, αποκάλυψε ο κ. Καραμπάλης αναδεικνύοντας ένα σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Γι` αυτό, συμπλήρωσε, σχεδιάζεται η καταγραφή των αξιόπιστων τουριστικών πρακτόρων με την ανταλλαγή πληροφοριών προκειμένου να είναι διαθέσιμη τουλάχιστον στις χώρες της Συνθήκης Σέγκεν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024