Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτόχος η μείωση του κόστους για την Finnair

Στόχος η μείωση του κόστους για την Finnair

Η αεροπορική εταιρία Finnair στοχεύει στη δραματική μείωση του κόστους και εφαρμόζει ένα επιθετικό πρόγραμμα πωλήσεων των υπηρεσιών της. Έτσι, πρόσφατα πούλησε το 60% των Finnair Gateway Restaurants στα Gourmet […]

Η αεροπορική εταιρία Finnair<.> στοχεύει στη δραματική μείωση του κόστους και εφαρμόζει ένα επιθετικό πρόγραμμα πωλήσεων<...> των υπηρεσιών της. Έτσι, πρόσφατα πούλησε το 60% των Finnair Gateway Restaurants στα Gourmet Nova. Η συμφωνία έγινε αμέσως μετά την πώληση της εταιρίας Fintours, που έχει σαν αντικείμενο την τουριστική πρακτόρευση, στο Thomson Travel Group.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Finair κ. Keijo Suila είπε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν μόνο μέρος του σχεδίου και υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα, όπως ο ανασχεδιασμός του δικτύου, μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, και αύξηση των εισιτηρίων.
Σύμφωνα με τα λογιστικά στοιχεία της εταιρίας τα έσοδα από τις πτήσεις αυτή την χρονιά έχουν πέσει κατά 55,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη, ενώ τα λειτουργικά κόστη έχουν ανέβει κατά 9,5%.
Οι βασικοί λόγοι αυτών των προβλημάτων είναι η αύξηση των τιμών των καυσίμων, η κατάργηση των duty-free πωλήσεων μέσα στην Ευρώπη και το δυνατό αμερικάνικο δολάριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024