Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νομοθετική ρύθμιση για τις πολεοδομικές ξενοδοχειακές παρανομίες

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Οκτώβριος 2004, 00:00

Η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα “τακτοποιεί” τις πολεοδομικές παρανομίες των ξενοδοχειακών μονάδων όλης της χώρας, εκτιμάται<...>

ότι θα κατατεθεί τελικώς στη Βουλή τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Ροδιακή`, καθώς μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον στην περιοχή της Ρόδου, αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν τέτοιες εκκρεμότητες, όσο και αυτές στη Κω.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει λύση σ` αυτό το χρόνιο πρόβλημα είναι δεδομένη, γι` αυτό άλλωστε και έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από στελέχη των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, που ασχολούνται με το θέμα, με σκοπό να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ο κόσμος του Επενδυτή”.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως “έφθασε η ώρα να ξεφύγει μέρος του κλάδου της ξενοδοχίας από την οδό της ανομίας”, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι “σύμφωνα με κύκλους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα διαθέτουν παράνομα δωμάτια ή έχουν προβεί σε πολεοδομικού χαρακτήρα παρεκκλίσεις. Ταυτόχρονα, περισσότερες από 2.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκ του συνόλου των 8.500 που διαθέτει -σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου στελέχους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων- η χώρα μας, βλέπουν με καλό μάτι τη δυνατότητα ριζικής αναβάθμισης - αναγέννησης της μονάδας τους, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που θέλουν να αποσυρθούν από το τουριστικό Επιχειρείν”.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι “ύστερα από 5 συνεχή έτη καθοδικής πορείας για το τουρισμό της χώρας, αρκετοί επιθυμούν να ξεφύγουν από τον κλάδο, επιλέγοντας τη μετατροπή των κτιρίων τους ακόμα και σε παραθεριστικές κατοικίες. Τούτο σημαίνει ότι τουλάχιστον 4.000 επιχειρήσεις -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- δηλαδή περίπου το 47% του ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδας, θα επιθυμούσε να ενταχθεί σε ρύθμιση, αφενός πολεοδομικής νομιμοποίησης και αφετέρου δυνατότητας αλλαγής χρήσης του κτιρίου τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top