Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομοθετική ρύθμιση για τις πολεοδομικές ξενοδοχειακές παρανομίες

Νομοθετική ρύθμιση για τις πολεοδομικές ξενοδοχειακές παρανομίες

Η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα “τακτοποιεί” τις πολεοδομικές παρανομίες των ξενοδοχειακών μονάδων όλης της χώρας, εκτιμάται ότι θα κατατεθεί τελικώς στη Βουλή τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της […]

Η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα “τακτοποιεί” τις πολεοδομικές παρανομίες των ξενοδοχειακών μονάδων όλης της χώρας, εκτιμάται<...> ότι θα κατατεθεί τελικώς στη Βουλή τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας `Ροδιακή`, καθώς μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον στην περιοχή της Ρόδου, αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν τέτοιες εκκρεμότητες, όσο και αυτές στη Κω.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει λύση σ` αυτό το χρόνιο πρόβλημα είναι δεδομένη, γι` αυτό άλλωστε και έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από στελέχη των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, που ασχολούνται με το θέμα, με σκοπό να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ο κόσμος του Επενδυτή”.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως “έφθασε η ώρα να ξεφύγει μέρος του κλάδου της ξενοδοχίας από την οδό της ανομίας”, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι “σύμφωνα με κύκλους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα διαθέτουν παράνομα δωμάτια ή έχουν προβεί σε πολεοδομικού χαρακτήρα παρεκκλίσεις. Ταυτόχρονα, περισσότερες από 2.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκ του συνόλου των 8.500 που διαθέτει -σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου στελέχους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων- η χώρα μας, βλέπουν με καλό μάτι τη δυνατότητα ριζικής αναβάθμισης – αναγέννησης της μονάδας τους, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που θέλουν να αποσυρθούν από το τουριστικό Επιχειρείν”.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι “ύστερα από 5 συνεχή έτη καθοδικής πορείας για το τουρισμό της χώρας, αρκετοί επιθυμούν να ξεφύγουν από τον κλάδο, επιλέγοντας τη μετατροπή των κτιρίων τους ακόμα και σε παραθεριστικές κατοικίες. Τούτο σημαίνει ότι τουλάχιστον 4.000 επιχειρήσεις -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- δηλαδή περίπου το 47% του ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδας, θα επιθυμούσε να ενταχθεί σε ρύθμιση, αφενός πολεοδομικής νομιμοποίησης και αφετέρου δυνατότητας αλλαγής χρήσης του κτιρίου τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024