Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναβιώνει η ταινία του Walt Disney "Fantasia" με τεχνολογία IMAX

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Πόλοι έλξης και με τουριστική σημασία έχουν αναδειχθεί οι αίθουσες προβολής ταινιών με τεχνολογία IMAX με αποτέλεσμα<...>

το πρόγραμμά τους διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο στοχεύοντας στην διεθνή αγορά όσων ταξιδεύουν και είναι παράλληλα λάτρεις και του κινηματογράφου.
Έτσι, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του Λονδίνου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την "σύγχρονη" έκδοση της ταινίας "Fantasia", "Fantasia 2000", της πολύ γνωστής ταινίας του Walt Disney, που πρωτοπαίχθηκε το 1940.
Η "Fantasia 2000" θα παίζεται στο Pepsi London IMAX Theather από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Απριλίου του 2000.
Με αυτό τον τρόπο η εταιρία Walt Disney θα γιορτάσει την νέα χιλιετηρίδα. Ο κ. Roy E. Disney, αντιπρόεδρος της Walt Disney Company, ανακοίνωσε ότι η εταιρία του είναι ιδιαίτερα περήφανη για την συνεργασία με το IMAX στην ταινία "Fantasia 2000", το οποίο θα αναδυθεί παρουσιαζόμενο στην γιγαντιαία οθόνη του IMAX. Το έργο είναι ένα μείγμα από φαντασία, κλασσική μουσική, animation και άλλα επιτεύγματα της τεχνολογίας που παρά την ηλικία του (60 χρονών) με τις μικρές διαφοροποιήσεις που παρουσιάζει από το αρχικό ταιριάζει απόλυτα και στην εποχή και στο πνεύμα του ΙΜΑΧ.
Η οθόνη του ΙΜΑΧ έχει 15 μέτρα ύψος, και εκτείνεται 20 μέτρα ξεπερνώντας την περιφερειακή όραση των θεατών, και ο ήχος έχει ένταση 15,000 watt δίνοντας την αίσθηση στους θεατές ότι βρίσκονται μέσα στο έργο.
Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 183 μόνιμες αίθουσες προβολής ταινιών IMAX σε 25 χώρες. Η εταιρία Imax Corporation ("Imax") βρίσκεται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο και έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ευρώπη, την Σιγκαπούρη, και την Ιαπωνία.
Οι αίθουσες προβολής IMAX έχουν πλέον αναδειχθεί σε σημαντικούς πόλους έλξης ντόπιων αλλά και τουριστών, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας τριών διαστάσεων που χρησιμοποιείται, αλλά και της επιλογής των θεμάτων που προβάλλονται. Εκτός από κλασσικές ταινίες με πολλά ειδικά εφέ, προβάλλονται και παραγωγές ντοκιμαντέρ αλλά και προορισμοί. Ήδη εκπρόσωποι εταιρίας από τις ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να γυριστεί ταινία IMAX με θέμα την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και για τον σκοπό αυτό έχουν προσεγγίσει φορείς και εταιρίες.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top