Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕβδομάδα ακτοπλοϊκών συζητήσεων για όλους τους φορείς της Δωδεκανήσου

Εβδομάδα ακτοπλοϊκών συζητήσεων για όλους τους φορείς της Δωδεκανήσου

Όλοι οι φορείς της Δωδεκανήσου, έχοντας ως απώτερο σκοπό την εύρεση κάποιας λύσης για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της περιοχής τους, αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα καθ΄ όλη τη […]

Όλοι οι φορείς της Δωδεκανήσου, έχοντας ως απώτερο σκοπό την εύρεση κάποιας λύσης για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της περιοχής τους, αποφάσισαν<...> να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πραγματοποιώντας συσκέψεις και προγραμματίζοντας μαζικές κινητοποιήσεις, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν παράλληλα και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Έτσι, στην αρχή της εβδομάδας θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στα νησιά της επαρχίας Καλύμνου, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ήδη προχτές, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου και χτες συνεδρίασε το επαρχιακό συμβούλιο. Όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με κλείσιμο του επαρχείου, των δημαρχείων, κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβεί ομάδα κατοίκων στον Πειραιά για να εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες της.

Επίσης, αύριο βράδυ με το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, πρόκειται να ασχοληθεί και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι και εξοργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και αναμένεται να επικρατήσουν υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση. Το ΕΒΕΔ θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις παλαιότερες προτάσεις του για την ακτοπλοΐα της Δωδεκανήσου και πιθανόν να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε το θέμα να φθάσει στον πρωθυπουργό.

Ακόμα, εντός της εβδομάδας, με μοναδικό θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ανάπτυξης της ΤΕΔΚ, το οποίο απαρτίζουν όλοι οι δήμαρχοι του νομού. Η συνεδρίαση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν στο τελευταίο συνέδριο της ΤΕΔΚ στη Τήλο, και ανάλογες θα είναι και οι αποφάσεις.
Ο κύκλος των συσκέψεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 του μηνός στο νομαρχιακό συμβούλιο, όπου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του θέματος. Και στη συνεδρίαση αυτή οι τόνοι, που θα επικρατήσουν αναμένονται να είναι υψηλοί, επειδή πέραν της σοβαρότητας του προβλήματος οι παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης θεωρούν ότι βρίσκουν κλειστές τις πόρτες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι πιέσεις και οι προσπάθειες από τους βουλευτές του νομού, χωρίς προς το παρόν αποτέλεσμα. Γεγονός πάντως είναι ότι τα πράγματα βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και τους επόμενους μήνες με την απόσυρση πλοίων για δεξαμενισμό κλπ. θα δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024