Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας

Θοδωρής Κουμέλης - 26 October 2004, 00:00

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ ΑΕ), στο πλαίσιο των στρατηγικών ενεργειών του για τη διεύρυνση της επιχειρηματικής<...>

συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και διεθνών εταιρειών, υποδέχθηκε στις αρχές του μηνός αντιπροσωπεία 35 επιχειρηματιών από τη Συρία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Συρίας με επικεφαλή της συριακής αποστολής τον κ. Farouk Soud, αντιπρόεδρο της Ένωσης Συριακών Επιμελητηρίων και αντιπρόεδρο του Ελληνο - Αραβικού Επιμελητηρίου, ενώ τον Οργανισμό εξωτερικού Εμπορίου εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Δρόσος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος της Συριακής Επιχειρηματικής Κοινότητας για την ελληνική αγορά και τα προϊόντα της καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων όπως, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), όπου εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, η συριακή επιχειρηματική αποστολή εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θέματα όπως:

  • Προώθηση της συνεργασίας με ελληνικές εταιρίες υπό τη μορφή joint- venture στους τομείς τουρισμού, αγροτικών προϊόντων, συσκευασίας, υπηρεσιών καθώς και για την προώθηση ελληνικών προϊόντων σε γειτονικές αγορές μέσω Συρίας.
  • Ατμοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Βόλου - Ταρσούς - Συρίας για την ανάπτυξη και διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
  • Συνεργασία στο ναυτιλιακό τομέα με δεδομένη την έλλειψη ναυπηγείων στη Συρία.
  • Αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδος - Συρίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εμπορικές ανταλλαγές.


Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ”το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΟΠΕ για τη Συρία, αποσκοπεί στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, προϊόντων και υπηρεσιών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από διάφορους κλάδους, τη συμμετοχή των ελληνικών εταιριών σε διεθνείς εκθέσεις στη Συρία, καθώς και τη συστηματική ενημέρωση των ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων για τις ανάγκες της συριακής αγοράς”.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελληνο - Συριακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, τόνισε τη σημασία να αποτελέσει ο ΟΠΕ το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Συρίων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου προς τιμήν της συριακής αποστολής, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνο - Αραβικού Επιμελητηρίου, των αρμόδιων φορέων καθώς και 65 μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, για τους οποίους οργανώθηκαν περαιτέρω συναντήσεις με τους Σύριους επιχειρηματίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top