Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΜειωμένη κατά 20% η κίνηση στις εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων τον Αύγουστο

Μειωμένη κατά 20% η κίνηση στις εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων τον Αύγουστο

“Aνθρακες ο θησαυρός της Ολυμπιάδας και για τον κλάδο του Rent a Car”, αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτου κ. Aλκη Πέττα, στα […]

“Aνθρακες ο θησαυρός της Ολυμπιάδας και για τον κλάδο του Rent a Car”, αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του προέδρου του Συνδέσμου<...> Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτου κ. Aλκη Πέττα, στα πλαίσια της εκπομπής Business & Travel. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “η πτώση στην κίνηση του Αυγούστου μόνο για την Αττική άγγιξε μεσοσταθμικά τα επίπεδα του -20%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2003″, ενώ ο κ. Πέττας σημείωσε ακόμα ότι “η αγορά θα συρρικνωθεί περισσότερο αν η πολιτεία δεν προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για τον κλάδο”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέττας μιλώντας στον κ. Χάρη Ντιγριντάκη επισήμανε ότι “σωσίβιο για τα οικονομικά των εταιριών αποτέλεσε η αγορά των μικροενοικιάσεων, η οποία εμφανίζει σταθερή άνοδο για τις μεγάλες εταιρείες Ενοικιάσεως Αυτοκινήτου, αγγίζοντας σήμερα περίπου τα 50.000 αυτοκίνητα πανελλαδικά”. Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου ο πρόεδρος του ΣΤΕΕΑ υπογράμμισε ότι, “πέραν της αλλαγής του απαρχαιωμένου νομικού καθεστώτος λειτουργίας των επιχειρήσεων του χώρου, μέγιστο αγκάθι αποτελεί η ύπαρξη περισσότερων από 1.300(!) παράνομων Γραφείων Ενοικιάσεων αυτοκινήτων ανά την Ελλάδα, φαινόμενο που εντοπίζεται κυρίως στις παραθεριστικές περιοχές”.

Όπως υποστήριξε, “εδώ και καιρό ο καθένας μπορεί να ανοίξει γραφείο Rent a Car, αφού η εφορία ελέγχει μόνο την οικονομική νομιμότητα της επιχείρησης και δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου για τις προδιαγραφές λειτουργίας αυτής από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Τουριστικής Ανάπτυξης”. Ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Πέττας “έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο επιτρέπει την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, απαγορεύοντας όμως την εξαγωγή μεταχειρισμένων. Αυτό έχει ως συνέπεια, οι εταιρείες Rent a Car, που ανά 1,5 έτος ανανεώνουν το στόλο τους, να υποχρεούνται να διοχετεύουν τα προς απόσυρση αυτοκίνητα τους στην εσωτερική αγορά, έχοντας απώλεια εσόδων από τη μη επανεξαγωγή αυτών”.

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΕΑ, τέλος συμπλήρωσε ότι “η αδυναμία ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό, δε συνάδει με την προσπάθεια ανέλιξης της ποιότητας του τουρισμού από την πολιτεία”. Ακόμη, αναφέρει, ότι “είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει μέριμνα να πληρώνονται οι κλήσεις από το ενοικιαστή του αυτοκινήτου και να επιβαρύνονται οι εταιρείες ενοικίασης”. Επίσης, ο κ. Πέττας τόνισε “την ανεπάρκεια προβολής, από την πλευρά της πολιτείας, της χώρας στο εξωτερικό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024