Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική μελέτη για το αεροδρόμιο της Σαμοθράκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Οκτώβριος 2004, 00:00

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου, υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Ν. Ζαμπουνίδη και τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού και του Δημάρχου Σαμοθράκης...

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου, υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Ν. Ζαμπουνίδη και τη συμμετοχή των<...>

Βουλευτών του νομού και του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Χανού, συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και η πορεία του έργου που αφορά την κατασκευή του αεροδρομίου στη Σαμοθράκη.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική μελέτη για τις εναλλακτικές χωροθετήσεις του αεροδρομίου, έγινε ήδη η προέγκριση της χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα επόμενα στάδια, που αφορούν την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οριστική έγκριση της χωροθέτησης καθώς και το κτηματολόγιο.

Όλοι τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής αεροδρομίου, το οποίο όπως λέχθηκε, θα αναδείξει και θα προβάλλει το νησί, θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης του στο εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο καθώς και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του.

Τέλος αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, για να συζητηθεί εκτενέστερα το όλο θέμα και να εξασφαλισθεί η πολιτική βούληση για την κατασκευή του αεροδρομίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top