Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώθηκε η προκαταρκτική μελέτη για το αεροδρόμιο της Σαμοθράκης

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική μελέτη για το αεροδρόμιο της Σαμοθράκης

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου, υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Ν. Ζαμπουνίδη και τη συμμετοχή των Βουλευτών του νομού και του Δημάρχου Σαμοθράκης…

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου, υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Ν. Ζαμπουνίδη και τη συμμετοχή των<...> Βουλευτών του νομού και του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Χανού, συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και η πορεία του έργου που αφορά την κατασκευή του αεροδρομίου στη Σαμοθράκη.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική μελέτη για τις εναλλακτικές χωροθετήσεις του αεροδρομίου, έγινε ήδη η προέγκριση της χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα επόμενα στάδια, που αφορούν την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οριστική έγκριση της χωροθέτησης καθώς και το κτηματολόγιο.

Όλοι τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής αεροδρομίου, το οποίο όπως λέχθηκε, θα αναδείξει και θα προβάλλει το νησί, θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης του στο εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο καθώς και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του.

Τέλος αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, για να συζητηθεί εκτενέστερα το όλο θέμα και να εξασφαλισθεί η πολιτική βούληση για την κατασκευή του αεροδρομίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024