Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομαρχία Λακωνίας

Καινοτομούν τα ξενοδοχεία της Λακωνίας και προσεγγίζουν τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Οκτώβριος 2004, 00:00

Εικοσιδύο ξενοδόχοι της Λακωνίας καινοτόμησαν και `μετέφεραν` τα ξενοδοχεία τους στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες προκειμένου να συναντήσουν τουριστικούς πράκτορες της Αθήνας που ενδιαφέρονται να μάθουν για το τουριστικό προϊόν της Λακωνίας...

Εικοσιδύο ξενοδόχοι της Λακωνίας καινοτόμησαν και `μετέφεραν` τα ξενοδοχεία τους στην Αθήνα πριν<...>

από λίγες μέρες προκειμένου να συναντήσουν τουριστικούς πράκτορες της Αθήνας που ενδιαφέρονται να μάθουν για το τουριστικό προϊόν της Λακωνίας.

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Λακωνίας κ. Κώστα Φούρκα διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο “The Fresh” η πρώτη επαγγελματική συνάντηση (workshop) μεταξύ των ξενοδοχείων του Νομού Λακωνίας και τουριστικών γραφείων της Αθήνας. Το workshop έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν ένας προς έναν με τους τουριστικούς πράκτορες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ταξιδιωτικά πακέτα για το Νομό Λακωνίας και να προβάλουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Στο workshop πήραν μέρος εκπρόσωποι 22 ξενοδοχείων, από τα 66 μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας, οι οποίοι συνάντησαν 43 εκπροσώπους ισάριθμων τουριστικών γραφείων και γνωστών tour operators. Το Νομάρχη Λακωνίας εκπροσώπησε η κ. Ματούλα Μπελεγρή, Νομαρχιακή Σύμβουλος και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ), η οποία παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλη τη διεργασία, συνομίλησε με τους τουριστικούς πράκτορες και δήλωσε ότι ο αντικειμενικός σκοπός της Νομαρχίας είναι να προωθηθεί άμεσα το τουριστικό προϊόν της Λακωνίας. Το γενικό αίσθημα των τουριστικών γραφείων ήταν ότι το workshop ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό και επιτυχημένο και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν του Νομού και να συνομιλήσουν απευθείας με τους ξενοδόχους. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Γιώργου Μπαλακάκη, από τον τουριστικό οργανισμό Balakakis Tours, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες στοχευμένες εκδηλώσεις είναι ιδανικές ευκαιρίες για να γίνουν προσωπικές συναντήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο με ξενοδόχους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης δήλωσε ότι χαιρετίζει αυτή την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προσέγγισης των τουριστικών γραφείων, που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και οργανώθηκε με την προσωπική πρωτοβουλία του Νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα. “Η σημαντική ανταπόκριση των τουριστικών πρακτόρων στο κάλεσμα της Λακωνίας και οι ιδιαίτερα θετικές κριτικές και εντυπώσεις τους μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτή η καινοτομία θα πρέπει να αποτελέσει θεσμό που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο” επισήμανε ο κ. Πολλάλης. Η Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Λακωνίας δεσμεύτηκε να δώσει την ευκαιρία στους τουριστικούς πράκτορες να γνωρίσουν από κοντά το τουριστικό προϊόν και την υποδομή του Νομού φιλοξενώντας τους και ξεναγώντας τους στην περιοχή.

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης ο οποίος αφού ενημερώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρία για την εξέλιξη του workshop, συνεχάρει το Νομάρχη Λακωνίας για την πρωτοβουλία του, τους διοργανωτές για την επιτυχή διοργάνωση και την Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Λακωνίας για την άμεση και ουσιαστική συμμετοχή των μελών της.

Την οργάνωση του workshop ανέλαβε για λογαριασμό της Νομαρχίας η εταιρία Travel Media Applications, εκδότης της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας TravelDailyNews.

Στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες δόθηκε κατά την αναχώρησή τους Νομαρχιακό πληροφοριακό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, και προσφέρθηκε ο Λακωνικός τοπικός οίνος “Κτήμα Θεοδωρακάκου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top