Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκαινιάστηκε το δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας των νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Οκτώβριος 2004, 00:00

Τα γραφεία του “Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας” εγκαινιάστηκαν την Τρίτη στην Ορεστιάδα, από<...>

τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Να σημειωθεί ότι στο “Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας” συμμετέχουν έντεκα νομάρχες και δυο υπερνομάρχες γειτονικών νομών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

Σκοπός του Δικτύου είναι η βελτίωση των επαφών, η αμοιβαία πληροφόρηση και συνεργασία ανάμεσα στις διασυνοριακές συνεργασίες για θέματα καθημερινότητας, όπως διασυνοριακές επιδημίες, αντιμετώπιση θεομηνιών, μόλυνση περιβάλλοντος, λαθρομετανάστευση, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς τουρισμού, ανάπτυξης και πολιτισμού.

Σε δηλώσεις τους οι νομάρχες των τριών χωρών, πριν την ολοκλήρωση των εγκαινίων είχαν αναφέρει ότι “αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη διασυνοριακότητα, θα επιδιώξουν την άρση της απομόνωσης τους, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για την περιοχή” και ότι “με τις κοινές τους δράσεις θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης”. Να υπενθυμιστεί ότι ήδη όλοι οι νομάρχες έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο συνεργασίας, έχει εκλεγεί το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ,ενώ ξεκίνησε και η συνεργασία για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και τον πολιτισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ενώ αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο κ Παυλόπουλος συναντήθηκε με τους δημάρχους του Βορείου Έβρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top