Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Αχαΐα θα μπορούσε να καταστεί πόλος τουριστικού ενδιαφέροντος

Η Αχαΐα θα μπορούσε να καταστεί πόλος τουριστικού ενδιαφέροντος

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Β. Μπεκίρη κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Νομαρχιακό συμβούλιο δέσμη 11 προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Αχαΐας, προβάλλοντας ως αίτημα αυτό […]

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Β. Μπεκίρη κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Νομαρχιακό συμβούλιο δέσμη 11<...> προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Αχαΐας, προβάλλοντας ως αίτημα αυτό το πλαίσιο της πρότασης να τεθεί προς συζήτηση και στη προσεχή συνεδρίαση του Σώματος.

Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, προτείνεται η ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών μονάδων, η συστηματοποίηση της τουριστικής προβολής, η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, η έκδοση θεματικών εντύπων, η έναρξη δημόσιου διαλόγου για τον τουρισμό, κ.ά.

Ενώ στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “η ανάπτυξη του τουρισμού στο νομό Αχαΐας έχει αρχίζει να απασχολεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα όλους τους φορείς του νομού. Το ενδιαφέρον αυτό δεν πηγάζει μόνο μέσα από το γεγονός της μαζικής διέλευσης ενός τεράστιου αριθμού τουρισμών, πλεονέκτημα το οποίο μέχρι στιγμής μένει αναξιόπιστο, αλλά και από το γεγονός ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την καταστήσουν πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, στο κείμενο σημειώνεται ακόμη το γεγονός ότι “πέραν των πλεονεκτημάτων που της παρέχει η νευραλγική γεωοικονομική της θέση σε ένα στρατηγικής σημασίας σημείο του Ευρωπαϊκού χώρου, η Αχαΐα βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του τριγώνου που δημιουργούν οι τρεις κορυφαίοι ελληνικοί πόλοι έλξης του διεθνούς τουριστικού ρεύματος: Δελφοί, Ολυμπία, Επίδαυρος. Η θέση αυτή της Αχαΐας σε συνδυασμό με τα πολύτιμα φυσικά και ιστορικά πολιτισμικά αξιοθέατα που διαθέτει, αποτελούν το υπόβαθρο με βάση το οποίο ο νομός, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που του διανοίγουν τα μεγάλα έργα υποδομής και το γεγονός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας – να κατορθώσει να εισέλθει με ανταγωνιστικές φιλοδοξίες στη διεθνή τουριστική αγορά του 21ου αιώνα”.

Τέλος, επισημαίνεται ότι “επί δεκαετίες ο τουρισμός είναι για την Αχαΐα ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο. Παρότι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες διέρχονται από το νομό, κυρίως λόγω του λιμανιού της Πάτρας, ελάχιστοι παρατείνουν την παραμονή τους στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθούν αξιοθέατα και να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024