Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε η τουριστική έρευνα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκε η τουριστική έρευνα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκε η συλλογή των ερωτηματολογίων και στους τρεις χώρους που διεξαγόταν ταυτόχρονα η έρευνα στους τουρίστες της Ρόδου και της Κω από την ΔΕΤΑΠ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Η συλλογή […]

Ολοκληρώθηκε η συλλογή των ερωτηματολογίων και στους τρεις χώρους που διεξαγόταν ταυτόχρονα η έρευνα στους τουρίστες της Ρόδου και της Κω από την ΔΕΤΑΠ και το<...> Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Η συλλογή των ερωτηματολογίων πραγματοποιήθηκε για την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου για το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Ρόδου, ενώ για το αεροδρόμιο της Κω η συλλογή των ερωτηματολογίων πραγματοποιήθηκε την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 3.390 ερωτηματολόγια από τους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 791 ερωτηματολόγια από τους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων στην Ρόδο και 806 ερωτηματολόγια από τους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Κω. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 4.987 ερωτηματολόγια, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα μίας τουριστικής έρευνας σε ελληνικό τουριστικό προορισμό. Για την έρευνα αυτή συνολικά εργάσθηκαν 20 άτομα προσωπικό και πιο συγκεκριμένα 1 συντονιστής, 3 επόπτες και 16 ερευνητές οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωσαν τα ερωτηματολόγια.

Μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας θα παρουσιαστούν στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΕΟΤ για “Tα νέα τουριστικά προϊόντα” στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 05 Νοεμβρίου όπου θα παρευρίσκονται μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, της ΔΕΤΑΠ και μέλη της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού όπου και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα. Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι να αναδειχθεί ως πιλότος η προσπάθεια του Επιμελητηρίου και για άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας ενώ η πρόσκληση αυτή από τον ΕΟΤ αναδεικνύει την προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου και της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού η οποία ξεκίνησε πέρσι και συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος.

Τα αποτελέσματα της “Ετήσιας Έρευνας για τον Τουρισμό της Ρόδου” θα παρουσιαστούν στο νησί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου περί τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουάριου και στην οποία θα προσκληθούν να παραστούν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και τουριστικοί φορείς. Τα αποτελέσματα της έρευνας της Κω θα παρουσιαστούν στο νησί της Κω σε παρόμοια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει γι` αυτόν τον σκοπό το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Η προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής δέσμευσης της διοίκησης του, να συνεχίσει την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από την Ρόδο και συνεχίστηκε φέτος και στην Κω.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος έπαιξαν τόσο ο Δωδεκανησιακός Οργανισμός Τουρισμού της Ν.Α Δωδ/σου με την παροχή των διαφημιστικών CD-Roms της Δωδεκανήσου τα οποία έπαιρνε ο κάθε ερωτώμενος τουρίστας, όσο και οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων στην Ρόδο και στην Κω, με ιδιαίτερη συμβολή του προσωπικού του γραφείου πληροφοριών του αεροδρομίου της Ρόδου. Επίσης, πρέπει να τονισθεί η σημαντική συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του Δήμου Ηρακλειδών για την υλοποίηση της έρευνας στο αεροδρόμιο της Κω.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024