Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Philoxenia 2004

Δύσκολη χρονιά αναμένεται για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Νοέμβριος 2004, 00:00

Δύσκολες ώρες αναμένεται να περάσουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και το 2005 μετά από μία τριετία συνεχών πτώσεων. Το 2002 ξεκίνησε με μικρή μείωση η οποία το 2003 έφτασε το 4,5% και το 8,2% μόλις το πρώτο οκτάμηνο του 2004. Όσο για την επόμενη τουριστική χρονιά η μείωση αναμένεται να φτάσει το 10%...

Δύσκολες ώρες αναμένεται να περάσουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και το 2005 μετά από μία<...>

τριετία συνεχών πτώσεων. Το 2002 ξεκίνησε με μικρή μείωση η οποία το 2003 έφτασε το 4,5% και το 8,2% μόλις το πρώτο οκτάμηνο του 2004. Όσο για την επόμενη τουριστική χρονιά η μείωση αναμένεται να φτάσει το 10%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Νίκη Τσαλουχίδου, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης την τελευταία τετραετία δεν υπερβαίνει το 50%-52%. Η κ. Τσαλουχίδου επισημαίνει επίσης την ανάγκη για άμεση λειτουργία γραφείων του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, την Κωσταντινούπολη, τη Λευκωσία και τις χώρες Visegrad (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία).

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η άποψη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Μάκη Αθανασόπουλου, ο οποίος εκτιμά ότι σε μια κακή χρονιά όπως η φετινή, τα μηνύματα που υπάρχουν για την περαιτέρω πορεία της τουριστικής κίνησης δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Σχετικά δε με την Philoxenia ο κ. Αθανασόπουλος επισημαίνει ότι η ΕΞΧ μετέχει για 20η συνεχή χρονιά αλλά δεν έχει διαπιστώσει εξέλιξη ή αναβάθμιση της έκθεσης. “Προσδοκούμε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξει αναβάθμιση, ώστε πράγματι να κάνουμε δουλειές και να κλείνουμε συμφωνίες”, είπε ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ΕΞΧ επιθυμεί αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της Philoxenia. Στην ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας πραγματοποίησης της έκθεσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Παναγιώτης Μπαμίδης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top