Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
American Express

Σταθερή άνοδο του επαγγελματικού τουρισμού προβλέπει η American Express

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Νοέμβριος 2004, 00:00

Τα αποτελέσματα έρευνας της American Express για τον παγκόσμιο επαγγελματικό τουρισμό, κατέληξαν στο συμπέρασμα μιας συνεχούς σταθερής ανοδικής πορείας για την παγκόσμια επαγγελματική τουριστική βιομηχανία το 2005...

Τα αποτελέσματα έρευνας της American Express για τον παγκόσμιο επαγγελματικό τουρισμό, κατέληξαν στο<...>

συμπέρασμα μιας συνεχούς σταθερής ανοδικής πορείας για την παγκόσμια επαγγελματική τουριστική βιομηχανία το 2005.

Παρόλο που ο ρυθμός αύξησης του επαγγελματικού τουρισμού θα ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα, αναμένεται, ωστόσο να σημειωθεί εντός του 2005 και μεγάλη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων και των αεροπορικών εισιτηρίων, ως απόρροια αυτής της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών.
 
Ακόμα, η American Express επισημαίνει το γεγονός ότι ο μεγάλος ανταγωνισμός στο χώρο των αεροπορικών εταιριών θα έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται τελικώς, οι όποιες κινήσεις αύξησης του κόστους των επαγγελματικών ταξιδιών.

Αναλυτικότερα για το 2005 η έρευνα της American Express προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία των ναύλων κοντινής απόστασης θα αυξηθεί κατά 0 - 3%, ενώ οι ναύλοι των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών θα αυξηθούν κατά 2- 3%. Όσον αφορά τώρα τα ξενοδοχεία, ο αριθμός δωματίων των αστικών ξενοδοχείων και των πολυτελείας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1 - 3%.

Τέλος, “οι οικονομίες πολλών χωρών θα ωφεληθούν αισθητά από τον ανερχόμενο επαγγελματικό τουρισμό, και κυρίως οι οικονομίες των χωρών μεταξύ της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και αυτών κατά μήκος του Ειρηνικού”, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Matthew Davis, υπεύθυνου της έρευνας, που πραγματοποίησε η American Express.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top