Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα δρομολόγια πλοίων προς Κάλυμνο και Αστυπάλαια

Νέα δρομολόγια πλοίων προς Κάλυμνο και Αστυπάλαια

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης, σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε ενώπιον των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αναπτύξεως της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου (29 και 30 […]

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Α. Παυλίδης, σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε ενώπιον των μελών του<...> Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αναπτύξεως της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου (29 και 30 Οκτωβρίου), υπέγραψε προσκλήσεις για επιδοτούμενη δρομολόγηση πλοίων προς Κάλυμνο και Αστυπάλαια. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι πρόκειται για “ταχεία” διαδικασία, έτσι ώστε οι δρομολογήσεις να αρχίσουν εντός της εβδομάδας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, θα συμπληρωθούν τα “κενά” που παρατηρήθηκαν μετά τους διαγωνισμούς για ανάληψη των αγόνων γραμμών. Ο συνδυασμός των δρομολογίων του υπ. Ναυτιλίας και του υπ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εξασφαλίζει καθημερινή προσέγγιση ενός τουλάχιστον πλοίου σ` όλα τα νησιά “κορμού” (Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος) και βελτιώνει τις χειμερινές συγκοινωνίες των εκτός κορμού νησιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, οι δραστηριοποιούμενες στα Δωδεκάνησα κυρίως, βασίζονται στην “Σύμβαση πακέτο”, την οποία υπέγραψε με το ΥΕΝ το 2002 και εκπνέει στις 31/10/2005. Η προκήρυξη αφορά προέκταση με επιδότηση ενός δρομολογίου την εβδομάδα Πειραιά – Παροναξίας – Κάλυμνο και επιστροφή και ενός δρομολογίου Πειραιά – Παροναξίας – Αστυπάλαιας και επιστροφή από 6/11 έως και 31/12/2004.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024