Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαραγγελία για 110 Airbus έδωσε η Air Berlin

Παραγγελία για 110 Airbus έδωσε η Air Berlin

Η γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Air Berlin προχώρησε στην αγορά 110 αεροπλάνων Airbus, τύπου Α320, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρός της, κ. Γιόαχιμ Χούνολντ, “θέλουμε, μ` αυτήν […]

Η γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Air Berlin προχώρησε στην<...> αγορά 110 αεροπλάνων Airbus, τύπου Α320, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρός της, κ. Γιόαχιμ Χούνολντ, “θέλουμε, μ` αυτήν τη μεγάλη παραγγελία, να διασφαλίσουμε την ανάπτυξή μας στον τομέα του Low Cost (χαμηλό κόστος)”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χούνολντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο, “τα πρώτα αεροσκάφη, που είναι μήκους 38 μέτρων και μπορούν να μεταφέρουν 174 επιβάτες, αναμένεται να παραδοθούν από την Airbus στην Air Berlin, το Σεπτέμβριο του 2005”.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, ο στόλος του βερολινέζικου αερομεταφορέα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από σκάφη της αμερικανικής Boeing. Ο λόγος για τον οποίο η Air Berlin προτίμησε τώρα τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της εταιρίας των ΗΠΑ είναι, σύμφωνα με το κ. Χούνολντ, ότι “η Air Berlin δε θέλει να εξαρτάται μόνον από έναν κατασκευαστή”.

Όλα τα καινούρια αεροπλάνα της Air Berlin θα δρομολογηθούν σε ενδοευρωπαϊκές πτήσεις. Από αυτά, τα 70 θα χρησιμοποιούνται σταθερά από τη βερολινέζικη εταιρία, τα 10 θα εκχωρηθούν στον παρτενέρ της, την αυστριακή Niki, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Νίκι Λάουντα, ενώ για τα υπόλοιπα 40 υπάρχει option.

Από την πλευρά του, ο πρώην διάσημος πιλότος της “Φόρμουλα 1”, κ. Νίκι Λάουντα, τόνισε πως “με την αγορά των Airbus, η εταιρία επέλεξε να προμηθευτεί τα πλέον μοντέρνα αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα για τις μεσαίες αποστάσεις”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024