Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραγγελία για 110 Airbus έδωσε η Air Berlin

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Νοέμβριος 2004, 00:00

Η γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Air Berlin προχώρησε στην<...>

αγορά 110 αεροπλάνων Airbus, τύπου Α320, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρός της, κ. Γιόαχιμ Χούνολντ, “θέλουμε, μ` αυτήν τη μεγάλη παραγγελία, να διασφαλίσουμε την ανάπτυξή μας στον τομέα του Low Cost (χαμηλό κόστος)”.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χούνολντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο, “τα πρώτα αεροσκάφη, που είναι μήκους 38 μέτρων και μπορούν να μεταφέρουν 174 επιβάτες, αναμένεται να παραδοθούν από την Airbus στην Air Berlin, το Σεπτέμβριο του 2005”.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, ο στόλος του βερολινέζικου αερομεταφορέα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από σκάφη της αμερικανικής Boeing. Ο λόγος για τον οποίο η Air Berlin προτίμησε τώρα τον Ευρωπαίο ανταγωνιστή της εταιρίας των ΗΠΑ είναι, σύμφωνα με το κ. Χούνολντ, ότι “η Air Berlin δε θέλει να εξαρτάται μόνον από έναν κατασκευαστή”.

Όλα τα καινούρια αεροπλάνα της Air Berlin θα δρομολογηθούν σε ενδοευρωπαϊκές πτήσεις. Από αυτά, τα 70 θα χρησιμοποιούνται σταθερά από τη βερολινέζικη εταιρία, τα 10 θα εκχωρηθούν στον παρτενέρ της, την αυστριακή Niki, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Νίκι Λάουντα, ενώ για τα υπόλοιπα 40 υπάρχει option.

Από την πλευρά του, ο πρώην διάσημος πιλότος της “Φόρμουλα 1”, κ. Νίκι Λάουντα, τόνισε πως “με την αγορά των Airbus, η εταιρία επέλεξε να προμηθευτεί τα πλέον μοντέρνα αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα για τις μεσαίες αποστάσεις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top