Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξάνει με άλματα η ζήτηση για νέα τουριστικά προϊόντα

Παναγιώτης Δ. Υφαντής - 08 Νοέμβριος 2004, 00:00

Νέα τουριστικά προϊόντα αφορά το 30-40% των συνολικών ταξιδιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το θέμα αυτό που οργάνωσε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της «Philoxenia»...

Νέα τουριστικά προϊόντα αφορά το 30-40% των συνολικών ταξιδιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο<...>

, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε  συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το θέμα αυτό που οργάνωσε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της «Philoxenia».

Οι ομιλητές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι οι δραματικές δημογραφικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, η είσοδος των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα του Internet καθώς και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής ανατρέπουν ραγδαία τα δεδομένα στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Έτσι, μορφές τουρισμού που θεωρούνταν μικρής σημασίας πριν πέντε μόλις χρόνια, τώρα αναδεικνύονται σε κυρίαρχες αγορές.

Το γεγονός ότι σε κάθε οικογένεια δουλεύουν δύο κι όχι ένας όπως πριν λίγα χρόνια έχει οδηγήσει σε περισσότερα ταξίδια πολύ μικρότερης διάρκειας καθώς τα ζευγάρια δεν βρίσκουν εύκολα ελεύθερες ημέρες για να ταξιδέψουν μαζί.

Έτσι, τα «πακέτα» κλασικού τύπου αντιπροσωπεύουν σήμερα το 50% του συνόλου έναντι 70% πριν 20 χρόνια.

Τα νέα δεδομένα οδηγούν σε «παράδοξα» καθώς διαμορφώνεται, πλέον, η τάση οι τουρίστες να θέλουν να πετάνε με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αλλά να διαμένουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σε τιμή τριών αστέρων.

Το Internet θεωρείται ιδανικό «εργαλείο» για όσους θέλουν να δημιουργούν μόνοι τους το πακέτο, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές που παρουσιάζονται. Ενδεικτικό της αλματώδους ανάπτυξης της χρήσης του Internet από τους τουρίστες είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις ταξιδιών μέσω του διαδικτύου αναμένεται ότι θα ανέλθουν σε 39 δισ. Ευρώ το 2006 έναντι 7,7 δισ. Ευρώ το 2002.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top