Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το μέλλον των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Νοέμβριος 2004, 00:00

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα εξέτασε η ημερίδα<...>

του περιοδικού «Αυλαία της Θεσσαλονίκης». Ο Δάνος Δανιηλίδης υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού, και ταξιδιωτικός συντάκτης του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», συντονίζοντας την ημερίδα τόνισε τη δυναμική ανάπτυξης που παρουσιάζει ο οικοτουρισμός στην Ελλάδα.
Στις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του και δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ενώ γλαφυρές εικόνες από το χώρο του Οινογαστρονομικού τουρισμού μετέφερε στο ακροατήριο η Μ. Νέτσικα, χημικός-οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου. Στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα και το ρόλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρός της Κ. Τσαβδάρογλου, ενώ αισιόδοξα μηνύματα αναφορικά με τις δυνατότητες προσέλκυσης εισερχόμενου τουρισμού για υπαίθριες δραστηριότητες στην Ελλάδα, μετέφερε ο Δ. Γεωργίου, διευθυντής του γραφείου υπαίθριων δραστηριοτήτων Experience ΕΠΕ.

Την εμπειρία του από τη διαχείριση ορεινών καταφυγίων, αλλά και τις  εντυπώσεις του από την ελληνική ανάβαση στο Έβερεστ, μετέφερε ο Μ. Στύλλας, γεωλόγος, ορειβάτης και διαχειριστής του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος» του Ολύμπου. Η ημερίδα έκλεισε με ένα case study του τρόπου υλοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Ν.Πέλλας, το οποίο περιέγραψε ο Δ. Αλεξανδρίδης, διευθυντής Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν.Πέλλας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top