Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε αναζήτηση τουριστών 12 μήνες το χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Νοέμβριος 2004, 00:00

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα<...>

, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, γνωστοποίησε σε συνέντευξη του, το γεγονός ότι η Περιφέρεια του σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης, στην προσπάθεια της να προσελκύσει τουρίστες 12 μήνες το χρόνο, προωθεί προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και τις διάφορες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.

Καθώς, όπως επεσήμανε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσφέρεται για καταδυτικό, θρησκευτικό και ορειβατικό τουρισμό, ενώ μεγάλα συνεδριακά κέντρα μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις όλες τις εποχές του χρόνου”.

Όσον αφορά στην φετινή τουριστική κίνηση της περιοχής, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι “σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, παρουσιάζοντας ενδεχομένως ελαφριά πτώση. Και αυτό παρά το ότι ήταν δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και δεν είχε γίνει επαρκής τουριστική προβολή”.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κόκκινος δήλωσε αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στο μέλλον, λόγω και της σύστασης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επίσης, θέλησε να τονίσει ότι “η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πλέον τουριστική περιοχή της χώρας”, ενώ πρόσθεσε ότι “ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς γύρω στο

.

Η τουριστική προβολή της περιοχής, να σημειωθεί ότι θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 2 εκατ. ευρώ, ενώ η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω και μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, το οποίο περιλαμβάνει 30 αναπλάσεις αρχαιολογικών χώρων, ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και έργα υποδομής (λιμάνια, οδικοί άξονες, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας), που έχουν ως στόχο πέρα από την προσέλκυση των τουριστών, την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top