Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε αναζήτηση τουριστών 12 μήνες το χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε αναζήτηση τουριστών 12 μήνες το χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, γνωστοποίησε σε συνέντευξη του, το γεγονός ότι η Περιφέρεια του σε συνεργασία με […]

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα<...>, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, γνωστοποίησε σε συνέντευξη του, το γεγονός ότι η Περιφέρεια του σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης, στην προσπάθεια της να προσελκύσει τουρίστες 12 μήνες το χρόνο, προωθεί προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και τις διάφορες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.

Καθώς, όπως επεσήμανε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσφέρεται για καταδυτικό, θρησκευτικό και ορειβατικό τουρισμό, ενώ μεγάλα συνεδριακά κέντρα μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις όλες τις εποχές του χρόνου”.

Όσον αφορά στην φετινή τουριστική κίνηση της περιοχής, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι “σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, παρουσιάζοντας ενδεχομένως ελαφριά πτώση. Και αυτό παρά το ότι ήταν δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και δεν είχε γίνει επαρκής τουριστική προβολή”.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κόκκινος δήλωσε αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στο μέλλον, λόγω και της σύστασης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επίσης, θέλησε να τονίσει ότι “η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πλέον τουριστική περιοχή της χώρας”, ενώ πρόσθεσε ότι “ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς γύρω στο .

Η τουριστική προβολή της περιοχής, να σημειωθεί ότι θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 2 εκατ. ευρώ, ενώ η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω και μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, το οποίο περιλαμβάνει 30 αναπλάσεις αρχαιολογικών χώρων, ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και έργα υποδομής (λιμάνια, οδικοί άξονες, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας), που έχουν ως στόχο πέρα από την προσέλκυση των τουριστών, την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024