Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΧρονιά ρεκόρ για την World Travel Market

Χρονιά ρεκόρ για την World Travel Market

Η World Travel Market εμφανίζει ποσοστά ρεκόρ αυτή τη χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η 25η έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ…

Η World Travel Market εμφανίζει ποσοστά ρεκόρ αυτή τη χρονιά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία<...>, η 25η έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ.

Οι διοργανωτές της έκθεσης ισχυρίζονται ότι η έκθεση είναι 4% μεγαλύτερη από πέρσι, αφού συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες, εκπροσωπώντας 190 χώρες. Ο λόγος αυτής της αύξησης στην συμμετοχή των εκθετών είναι ότι προφανώς όλες οι αγορές εμφανίζουν αύξηση στις επιχειρήσεις τους.

“Υπάρχει έντονη η αίσθηση αισιοδοξίας στους εκθέτες αυτή τη χρονιά” σημειώνει η διευθύντρια της έκθεσης κ. Fiona Jeffery, προσθέτοντας ότι “επανήλθε επιτέλους η εμπιστοσύνη στους ταξιδιώτες, μετά από τρία δύσκολα χρόνια της τουριστικής βιομηχανίας”.

“Ο ιός SARS, οι πολεμικές συγκρούσεις και τα οικονομικά προβλήματα είχαν επηρεάσει αρνητικά την τουριστική βιομηχανία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ήδη από τα τέλη του 2003 ήταν εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης για τον τουρισμό.

“Συναντούσαμε και συζητούσαμε με εκθέτες καθημερινά ως και τον Νοέμβριο και ήταν υπέροχο να ακούμε καλά νέα, όπως π.χ. ότι πολλοί προορισμοί πάνε καλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που τόσοι πολλοί επισκέπτες και εκθέτες από όλες τις περιοχές και όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση μας. Αυτά είναι θαυμάσια νέα και κατάλληλα για την 25η επέτειο της έκθεσης μας, καθώς η έκθεση `World Travel Market` πάντοτε αντανακλούσε τις τάσεις της βιομηχανίας και κατεδείκνυε μία πιθανή άνοδο ή πτώση του τουρισμού. Έτσι, τα σημάδια για τη φετινή χρονιά φαίνονται να είναι αρκετά θετικά και ευοίωνα”, υπογράμμισε η κ. Jeffery.

Η κ. Jeffery πρόσθεσε ακόμη ότι “το ισχυρό ευρώ βοήθησε στην επιτυχία των επιχειρήσεων, ενώ οι οικονομίες πολλών χωρών επωφελούνται αισθητά από την αύξηση των επισκεπτών, κυρίως όσον αφορά στους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ειδικότερα, είπε ότι “κατά την διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του χρόνου, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις τους, αφού η Ισπανία μέχρι και το μήνα Μάιο παρουσίασε αύξηση των αφίξεων της κατά 3,8%, σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο, και η Γερμανία αύξηση 10% στις αφίξεις της στο πρώτο τέταρτο του χρόνου. Οι διανυκτερεύσεις της Γαλλίας κατά την διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους αυξήθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με την περσινή μείωση που παρουσίαζε στο ίδιο διάστημα της τάξης του 7%”.

Η αύξηση των αφίξεων, που παρατηρείται στην Ευρώπη, είναι φαινόμενο που παρουσιάστηκε και στην Βρετανία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του `VisitBritain` 12,5 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν την Βρετανία στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 13%, σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, και πετυχαίνοντας το καλύτερο εξάμηνο αφίξεων για τη Βρετανία.

Ακόμη και οι ΗΠΑ εμφανίζουν μικρή αύξηση στις αφίξεις τους, κάτι που καταδεικνύει ότι πλησιάζει ο καιρός που θα καταγράφουν αφίξεις ίδιες με αυτές πριν την 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος η κ. Jeffery τόνισε ότι “οι μελλοντικές αλλαγές της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται πίσω από τα stands πολλών νέων εκθετών, που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση. Για παράδειγμα η εκπροσώπηση του Ουζμπεκιστάν στην έκθεση αντανακλά την επιθυμία της Κυβέρνησης του να εντάξει την χώρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”.

Ενώ πρόσθεσε ότι “αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτή τη χώρα, αν και όλες οι πόλεις αυτής της χώρας είναι πλημμυρισμένες με ιστορικά αξιοθέατα. Η αεροπορική εταιρία Uzbekistan Airways πετάει από το Λονδίνο και το Μπέρμινχαμ στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, τη Tashkent, και αρκετοί εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί υπάρχουν στην αγορά της Βρετανίας, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει αρκετούς τουρίστες μέχρι τώρα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024