Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΠΑΣΟΚ

Πρόταση νόμου από το ΠΑΣΟΚ για τον θερμαλισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Νοέμβριος 2004, 00:00

Πρόταση νόμου για την ανάπτυξη Ιαματικού και Θερμαλιστικού Τουρισμού κατέθεσαν στη Βουλή 76 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προτείνεται νομικό πλαίσιο για τον θερμαλισμό (SPA) ως ειδική μορφή τουρισμού...

Πρόταση νόμου για την ανάπτυξη Ιαματικού και Θερμαλιστικού Τουρισμού κατέθεσαν στη Βουλή 76 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ<...>

. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προτείνεται νομικό πλαίσιο για τον θερμαλισμό (SPA) ως ειδική μορφή τουρισμού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον τομέα της προστασίας των ιαματικών φυσικών πόρων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Μητρώου Ιαματικών Φυσικών Πόρων και Ιαματικών Πηγών. Παράλληλα, με την πρόταση νόμου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας “φορέα διανομής”.

Σύμφωνα με την πρόταση, επιτρέπεται η ανάθεση της αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα Δημοσίου η Ιδιωτικού Δικαίου με παραχώρηση της χρήσης. Σε περίπτωση, που αναγνωρισμένος ιαματικός φυσικός πόρος επαρκεί για τις ανάγκες λειτουργίας περισσότερων του ενός Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού και Κέντρων Θερμαλισμού επιτρέπεται η ανάθεση της αξιοποίησής του σε περισσότερους παραχωρησιούχους βάση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top