Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑσυναγώνιστη η Βρετανία στα ποσοστά διεθνών αφίξεων τουριστών

Ασυναγώνιστη η Βρετανία στα ποσοστά διεθνών αφίξεων τουριστών

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, η περίοδος Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη, που έχει σημειωθεί ποτέ για την Βρετανία, όσον αφορά στα νούμερα των διεθνών αφίξεων…

“Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, η περίοδος Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη, που<...> έχει σημειωθεί ποτέ για την Βρετανία, όσον αφορά στα νούμερα των διεθνών αφίξεων” αποκάλυψαν χτες οι αρχές τουρισμού της Βρετανίας (VisitBritain).

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ερευνών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), η Βρετανία παρουσιάζεται να ξεπερνά τα ποσοστά διεθνών αφίξεων πολλών Δυτικών και Νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, οι Βρετανικές αρχές τουρισμού επισημαίνουν ότι “αυτή η αύξηση στον αριθμό επισκεπτών προέρχεται από περιοχές σε όλο τον κόσμο, με τις αφίξεις από την Νότια Αμερική να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 9%, από την Δυτική Ευρώπη 10% όπως και από τις υπόλοιπες περιοχές τν οποίων η αύξηση ήταν επίσης 10%, συγκριτικά πάντα με τα αντίστοιχα περσινά ποσοστά της ίδιας περιόδου”.

Γενικώς η χρονιά του 2004 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τα νούμερα των διεθνών επισκεπτών της Βρετανίας, καθώς τους πρώτους εννιά μήνες του έτους οι συνολικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 12%, σε σχέση με πέρσι, αφού 20,8 εκατ. άτομα επισκέφτηκαν τη χώρα. Έτσι, μετά από αυτά τα νούμερα – ρεκόρ, που παρουσίασε ο εισερχόμενος τουρισμός της χώρας, οι αρχές τουρισμού της Βρετανίας (VisitBritain) προβλέπουν “μέχρι τα τέλη της χρονιάς να επισκεφτούν τη χώρα 26,3 εκατ. άτομα”.

Αντίθετα, οι δημοφιλείς τουριστικά Ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζουν πολύ μικρότερη αύξηση στις αφίξεις τους, συγκριτικά με την Βρετανία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς η Ιταλία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 0,1%, η Γαλλία αύξηση 0,1%, η Ισπανία αύξηση 2% και η Πορτογαλία πτώση της τάξης του 3%. Έτσι η Βρετανία θεωρήθηκε ως ασυναγώνιστη μεταξύ του Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

Τέλος ο κ. Tom Wright, Chief Executive του VisitBritain, δήλωσε σχετικά ότι “αυτά τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έρχονται να επαληθεύσουν τις προβλέψεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν ότι η Βρετανία θα καταφέρει να ξεπεράσει τις ανταγωνίστριες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά στα ποσοστά των διεθνών αφίξεων”. Ενώ προσθέτει ακόμα ότι “αυτά είναι θαυμάσια νέα για τη βρετανική τουριστική βιομηχανία και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια φήμη της Βρετανίας ως προορισμού παροχής υψηλής ποιότητας τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024