Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διψήφια αύξηση στις αφίξεις

Ασυναγώνιστη η Βρετανία στα ποσοστά διεθνών αφίξεων τουριστών

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Νοέμβριος 2004, 00:00

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, η περίοδος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη, που έχει σημειωθεί ποτέ για την Βρετανία, όσον αφορά στα νούμερα των διεθνών αφίξεων...

“Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, η περίοδος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου ήταν η καλύτερη, που<...>

έχει σημειωθεί ποτέ για την Βρετανία, όσον αφορά στα νούμερα των διεθνών αφίξεων” αποκάλυψαν χτες οι αρχές τουρισμού της Βρετανίας (VisitBritain).

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ερευνών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), η Βρετανία παρουσιάζεται να ξεπερνά τα ποσοστά διεθνών αφίξεων πολλών Δυτικών και Νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, οι Βρετανικές αρχές τουρισμού επισημαίνουν ότι “αυτή η αύξηση στον αριθμό επισκεπτών προέρχεται από περιοχές σε όλο τον κόσμο, με τις αφίξεις από την Νότια Αμερική να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 9%, από την Δυτική Ευρώπη 10% όπως και από τις υπόλοιπες περιοχές τν οποίων η αύξηση ήταν επίσης 10%, συγκριτικά πάντα με τα αντίστοιχα περσινά ποσοστά της ίδιας περιόδου”.

Γενικώς η χρονιά του 2004 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τα νούμερα των διεθνών επισκεπτών της Βρετανίας, καθώς τους πρώτους εννιά μήνες του έτους οι συνολικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 12%, σε σχέση με πέρσι, αφού 20,8 εκατ. άτομα επισκέφτηκαν τη χώρα. Έτσι, μετά από αυτά τα νούμερα - ρεκόρ, που παρουσίασε ο εισερχόμενος τουρισμός της χώρας, οι αρχές τουρισμού της Βρετανίας (VisitBritain) προβλέπουν “μέχρι τα τέλη της χρονιάς να επισκεφτούν τη χώρα 26,3 εκατ. άτομα”.

Αντίθετα, οι δημοφιλείς τουριστικά Ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζουν πολύ μικρότερη αύξηση στις αφίξεις τους, συγκριτικά με την Βρετανία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς η Ιταλία παρουσίασε αύξηση της τάξης του 0,1%, η Γαλλία αύξηση 0,1%, η Ισπανία αύξηση 2% και η Πορτογαλία πτώση της τάξης του 3%. Έτσι η Βρετανία θεωρήθηκε ως ασυναγώνιστη μεταξύ του Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

Τέλος ο κ. Tom Wright, Chief Executive του VisitBritain, δήλωσε σχετικά ότι “αυτά τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έρχονται να επαληθεύσουν τις προβλέψεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν ότι η Βρετανία θα καταφέρει να ξεπεράσει τις ανταγωνίστριες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά στα ποσοστά των διεθνών αφίξεων”. Ενώ προσθέτει ακόμα ότι “αυτά είναι θαυμάσια νέα για τη βρετανική τουριστική βιομηχανία και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια φήμη της Βρετανίας ως προορισμού παροχής υψηλής ποιότητας τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top