Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη της Αίγινας οι ανύπαρκτες υποδομές υδροδότησης

Εμπόδιο στην τουριστική ανάπτυξη της Αίγινας οι ανύπαρκτες υποδομές υδροδότησης

“Η συνεχής ανάγκη αγοράς και μεταφοράς του νερού, αλλά και τα αλλεπάλληλα έργα ύδρευσης και δεξαμενών στραγγαλίζουν οικονομικά το δήμο της Αίγινας και συγχρόνως τον καθιστούν εξαρτώμενο από τα διάφορα […]

“Η συνεχής ανάγκη αγοράς και μεταφοράς του νερού, αλλά και τα αλλεπάλληλα έργα ύδρευσης και δεξαμενών στραγγαλίζουν<...> οικονομικά το δήμο της Αίγινας και συγχρόνως τον καθιστούν εξαρτώμενο από τα διάφορα συμφέροντα των εταιριών μεταφοράς νερού, χωρίς να εξασφαλίζουν αντίστοιχα την ποιότητα που απαιτούν οι κάτοικοι και οι πολυάριθμοι τουρίστες και επισκέπτες” τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού κ. Χρ. Μούρτζης, στα πλαίσια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπου Μανιάτη, για τη μελέτη των προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών της Αττικής.

Στη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚΝΑ, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υδροδότηση της Αίγινας, καθώς όπως αναφέρθηκε, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι ασύμφορη οικονομικά για το δήμο. Έτσι, ο κ. Μούρτζης πρότεινε την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για την υδροδότηση του νησιού, έργο το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο Συνοχής. Είναι επίσης γνωστό ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι προτεραιότητα για την Αίγινα, αλλά και τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελεί επίσης η επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης με την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, η υλοποίηση έργων αναπλάσεων, καθώς και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024