Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Νοέμβριος 2004, 00:00

Η πώληση πακέτων διακοπών στη Ρωσία ολοένα και αυξάνεται, αφού η οικονομία της χώρας κατάφερε<...>

μετά από αρκετά χρόνια να σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έτσι, πολλοί Ρώσοι μεσαίας οικονομικής κατάστασης έχουν τώρα την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε κάποια ξένη χώρα.
Περισσότεροι από 2 εκατ. Ρώσοι αγόρασαν κάποιο πακέτο διακοπών πέρσι αξίας περίπου 350 - 400 ευρώ. Οι μισοί από αυτούς τους προέρχονταν από την Μόσχα, ενώ φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών “περισσότεροι από 2,2 - 2,4 εκατ. Ρώσοι αναμένεται να πάνε διακοπές εκτός της χώρας τους.

Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες είναι η Τουρκία (38%), καθώς είναι μια χώρα, που προσφέρει φτηνές διακοπές και δεν απαιτεί την έκδοση βίζας. Επίσης, την Αίγυπτο προτίμησε το 22% των Ρώσων τουριστών, την Ισπανία το 10%, τα Αραβικά Εμιράτα το 9% και την Κύπρο το 6%. Αξίζει να τονιστεί ότι βασικό εμπόδιο για τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτελεί για τους Ρώσους τουρίστες η έκδοση βίζας, που είναι συνήθως μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανερχόμενη αγορά της Ρωσίας επιδεικνύουν τόσο οι Γερμανοί `tour operators`, όσο και οι Τούρκοι, καθώς αναζητούν ολοένα και περισσότερες συνεργασίες με τα Ρώσικα ταξιδιωτικά και τουριστικά γραφεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top