Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος της Γερμανίας

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιανουάριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με έρευνα<.> της γερμανικής εφημερίδας FVW η τουριστική περίοδος 1998-1999 παρουσίασε μεγάλη αύξηση<...>

στις πωλήσεις των πακέτων, και το ίδιο προβλέπεται για την επόμενη περίοδο.
Το μεγαλύτερο κέρδος φαίνεται όμως να το απολαμβάνουν οι επτά μεγαλύτεροι tour operators της χώρας, οι οποίοι καλύπτουν το 83% της γερμανικής αγοράς. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις έγιναν στα πακέτα των μέσης απόστασης (medium-haul) προορισμών όπου η μεταφορά γίνεται με αεροπλάνο. Αντίθετα, τα πακέτα με οδική μεταφορά και τα πακέτα των μακρινών προορισμών δεν σημείωσαν αύξηση στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.
Οι 52 tour operators που έλαβαν μέρος στην έρευνα της FVW μετέφεραν 27,4 εκατομμύρια γερμανούς τουρίστες και έκαναν τζίρο 28,3 δισ. γερμανικά μάρκα. Τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά της τάξεως του 9,5% στους τουρίστες και 8,9% στον τζίρο. Αυτή η αύξηση είναι αρκετά μεγαλύτερη από την αύξηση των προηγουμένων ετών, όπως αυτή του 1997-1998 που ήταν αντίστοιχα 5,5% και 5,1%. Όμως τα προηγούμενα χρόνια η αύξηση του τζίρου ήταν μεγαλύτερη από την ποσοστιαία αύξηση των τουριστών, πράγμα που τώρα δεν συμβαίνει.
Οι επτά tour operators που κυριαρχούν στην αγορά, TUI Deutschland, ITS, Dertour, FTI, C & N, Alltours, LTU Touristik, έχουν αυξήσει το ποσοστό του μεριδίου της αγοράς τους από 81,1% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε 83%. Η TUI Deutschland έχει σημειώσει αύξηση στον ετήσιο τζίρο της από 16,5% σε 19,4% ποσοστό αύξησης το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της αγοράς.
Ανάλυση των κύριων tour operator της Γερμανίας θα ακολουθήσει σε επόμενα άρθρα του TDN.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top