Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παρούσα για πρώτη φορά η Qatar Airways στη World Travel Market

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Νοέμβριος 2004, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ: Η αεροπορική εταιρία Qatar Airways συμμετείχε στην έκθεση `World Travel Market` στο Λονδίνο, η οποία ολοκληρώθηκε<...>

στις 11 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Qatar Airways ενημέρωσε το κοινό για τα νέα χειμερινά της δρομολόγια από την πρωτεύουσα Ντόχα προς έξι νέες πόλεις: Πεκίνο, Σεϋχέλλες, Λονδίνο - Gatwick, Γιοχάνεσμπουργκ, Κέιπ Τάουν και Yangon.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways κ. Akbar Al Baker είπε σχετικά ότι “η World Travel Market ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε την εταιρία μας στο παγκόσμιο κοινό. Η ανάπτυξη της εταιρίας είναι ραγδαία, πράγμα που κατέστησε την συμμετοχή μας στην έκθεση επιβεβλημένη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε τους νέους προορισμούς και τα σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτουμε ανταποκρινόμενοι πάντα στην αυξημένη ζήτηση των πελατών μας”.

Η εταιρία λειτουργεί με προγραμματισμένες πτήσεις σε 53 προορισμούς ανά την Ευρώπη, Μέση και Aπω Ανατολή, Ινδία και Αφρική. Μέχρι το τέλος του 2005 η Qatar Airways θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 70 προορισμούς ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Βόρεια Αμερική και η Αυστραλία. Η εταιρία διαθέτει 36 αεροσκάφη τύπου Airbus με μέσο όρο ηλικίας μικρότερο των 3 ετών. Ο στόλος θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα έτη, έπειτα από την παραγγελία 5.1 δισ. δολαρίων που έγινε στην εταιρία Airbus για 34 νέα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2003 - 2004 η εταιρία μετέφερε 3,3 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ενώ, αναμένεται περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης το τρέχον έτος σε 4,5 εκατ..

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top