Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Κεφαλογιάννη με φορείς των Κυκλάδων Νήσων για επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με φορείς των Κυκλάδων Νήσων για επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με βουλευτές, το Νομάρχη, εκπροσώπους Τοπικών Αρχών και Φορέων των Κυκλάδων νήσων, ενώ παρών ήταν και εκπρόσωπος από το υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής…

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με βουλευτές, το Νομάρχη, εκπροσώπους<...> Τοπικών Αρχών και Φορέων των Κυκλάδων νήσων, ενώ παρών ήταν και εκπρόσωπος από το υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά τη συνάντηση οι Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΕΝ παρουσίασαν την υπάρχουσα δρομολογιακή σύνδεση των Κυκλάδων νήσων και οι εκπρόσωποι του νομού ανάλυσαν τα αιτήματά τους και συμφώνησαν για τη διασφάλιση επαρκούς σύνδεσης των νησιών και την κάλυψη των συγκοινωνιακών τους αναγκών, εκτός των υπαρχόντων δρομολογίων και τα ακόλουθα:


  • Τη δρομολόγηση ενός ακόμη πλοίου, (Αίολος Εξπρές) καθημερινά Πειραιά – Σύρο – Τήνο – Μύκονο και επιστροφή. Το παραπάνω δρομολόγιο θα ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα από 28/11/2004 έως 09/01/2005.
  • Τρεις (3) επιπλέον προσεγγίσεις, από τις εννέα (09) που ήδη πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα, στη νήσο Ίο, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή πλοίου της `Blue Star` (Πάρος ή Νάξος).

Επίσης το ΥΕΝ απεδέχθη και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  • Διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη κατά το διάστημα ακινησίας του πλοίου `Δαίδαλος`.
  • Βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της νήσου Κύθνου με Πειραιά προσθέτοντας ένα ταχύπλοο πλοίο από τη νέα θερινή περίοδο.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024