Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κέρδη ρεκόρ παρουσίασε η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους RyanAir

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Νοέμβριος 2004, 00:00

Η ιρλανδικών συμφερόντων αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους RyanAir, παρουσίασε το 3ο τρίμηνο του 2004 κέρδη ρεκόρ, και μάλιστα,<...>

πολύ υψηλότερα απ` ό,τι ανέμεναν οι ειδικοί της αγοράς. Έτσι, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, κ. Μάικλ Ο`Λίρι, μετά από αυτά τα ανέλπιστα νούμερα κερδών, δήλωσε ότι “η εταιρία του θα πέτα χωρίς ζημίες ακόμη κι αν το πετρέλαιο φτάσει στα 75 δολάρια το βαρέλι”.

Μάλιστα, ο κ. Ο`Λίρι, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ελ Παΐς” της Μαδρίτης, ισχυρίστηκε πως, “σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές της, η RyanAir δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών των εισιτηρίων της, εξαιτίας του ακριβού πετρελαίου”.

“Την περασμένη χρονιά, τα κέρδη μας είχαν αυξηθεί κατά 21%, κι ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κυμάνθηκε στα 25 δολάρια το βαρέλι. Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν η τιμή του πετρελαίου εκτιναχθεί στα 75 δολάρια ανά βαρέλι, εμείς θα μπορούμε να πετάμε μ` ένα μικρό κέρδος, ισχυρίστηκε ο Ιρλανδός επιχειρηματίας.

“Τα καύσιμα”, πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Ο`Λιρι, “αποτελούσαν το 2003 το 15% των εξόδων μας. Επομένως, ακόμη κι αν φτάσουν φέτος να αποτελούν το 45% του κόστους λειτουργίας μας, πάλι θα έχουμε ένα μικρό κέρδος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top