Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιθετική πολιτική από την Airtours στην Γερμανική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιανουάριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγγλικού τουριστικού οργανισμού Airtours<.> κ. David Crossland, η Airtours προκειμένου να διεισδύσει στη<...>

γερμανική αγορά θα εφαρμόσει είτε εξαγορές άλλων εταιριών είτε μια επιθετική πολιτική τιμών. Άλλωστε κατά την γνώμη του οι μέτοχοι της εταιρίας πληρώνουν τους διευθυντές τους για να κερδίζουν.
Με 2 δισ. γερμανικά μάρκα στην διάθεση του είναι αρκετά καλά προετοιμασμένος για τη διείσδυση παρά τις μεγάλες χρηματικές ζημιές που παρουσίασε η FTI, της οποίας η Airtours διαθέτει το 36%.
Το μεγαλύτερο πλήγμα που αντιμετώπισε η εταιρία στην προσπάθεια της να κατακτήσει τη γερμανική αγορά ήταν η αποτυχία της να εξαγοράσει την DER, την οποία τελικά απόκτησε η Rewe, όπως έχουμε ήδη αναλύσει σε σχετικό άρθρο στο TDN. Για το συγκεκριμένο γεγονός ο κ. Crossland δηλώνει πολύ απογοητευμένος που η προσφορά της Airtours δεν έγινε δεκτή, αλλά είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε συνεργασία με την Rewe.
Τα μελλοντικά του σχέδια για την γερμανική αγορά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι η επέκταση της εταιρίας του μέσω συγχωνεύσεων, και η αν δεν επιτύχει αυτή η στρατηγική την σειρά της θα πάρει η επιθετική πολιτική τιμών.
Οι απώλειες από τον FTI που ανέρχονται σε 52 εκατ. γερμανικά μάρκα, σύμφωνα με τον Crossland ήταν οι αναμενόμενες και αψηφά την γνώμη των Γερμανών ειδικών στον τουρισμό που πιστεύουν ότι η Airtours δεν θα έχει μέλλον με τον FTI. Επίσης, βλέπει τις απώλειες σαν επένδυση και όχι σαν χάσιμο χρημάτων. 'Άλλωστε η Airtours UK, το Scandinavian Leisure Group, και η Costa Cruises είναι πολύ επικερδείς επιχειρήσεις και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα από τα κέρδη τους για την διείσδυση τους στη γερμανική αγορά', δήλωσε. Η προσπάθεια αυτή θα κρατήσει περίπου 3-5 χρόνια, και η Airtours το γνωρίζει αυτό καλά.
Στόχος της Airtours δεν είναι μόνο η γερμανική αγορά αλλά ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη, η Γερμανία είναι η αρχή. Παρότι υπάρχουν ήδη τρεις πολύ ισχυροί οργανισμοί στην Γερμανία, η Airtours δεν σκοπεύει να είναι η τέταρτη "θέλω να είμαστε βασικός παίχτης στη γερμανική αγορά όπως είμαστε και σε όποια άλλη αγορά λειτουργούμε. Τα πράγματα αλλάζουν και στην Γερμανία και οι θέσεις δεν είναι σταθερές."

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top