Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπιθετική πολιτική από την Airtours στην Γερμανική αγορά

Επιθετική πολιτική από την Airtours στην Γερμανική αγορά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγγλικού τουριστικού οργανισμού Airtours κ. David Crossland, η Airtours προκειμένου να διεισδύσει στη γερμανική αγορά θα εφαρμόσει είτε εξαγορές άλλων εταιριών είτε μια επιθετική πολιτική […]

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγγλικού τουριστικού οργανισμού Airtours<.> κ. David Crossland, η Airtours προκειμένου να διεισδύσει στη<...> γερμανική αγορά θα εφαρμόσει είτε εξαγορές άλλων εταιριών είτε μια επιθετική πολιτική τιμών. Άλλωστε κατά την γνώμη του οι μέτοχοι της εταιρίας πληρώνουν τους διευθυντές τους για να κερδίζουν.
Με 2 δισ. γερμανικά μάρκα στην διάθεση του είναι αρκετά καλά προετοιμασμένος για τη διείσδυση παρά τις μεγάλες χρηματικές ζημιές που παρουσίασε η FTI, της οποίας η Airtours διαθέτει το 36%.
Το μεγαλύτερο πλήγμα που αντιμετώπισε η εταιρία στην προσπάθεια της να κατακτήσει τη γερμανική αγορά ήταν η αποτυχία της να εξαγοράσει την DER, την οποία τελικά απόκτησε η Rewe, όπως έχουμε ήδη αναλύσει σε σχετικό άρθρο στο TDN. Για το συγκεκριμένο γεγονός ο κ. Crossland δηλώνει πολύ απογοητευμένος που η προσφορά της Airtours δεν έγινε δεκτή, αλλά είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε συνεργασία με την Rewe.
Τα μελλοντικά του σχέδια για την γερμανική αγορά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι η επέκταση της εταιρίας του μέσω συγχωνεύσεων, και η αν δεν επιτύχει αυτή η στρατηγική την σειρά της θα πάρει η επιθετική πολιτική τιμών.
Οι απώλειες από τον FTI που ανέρχονται σε 52 εκατ. γερμανικά μάρκα, σύμφωνα με τον Crossland ήταν οι αναμενόμενες και αψηφά την γνώμη των Γερμανών ειδικών στον τουρισμό που πιστεύουν ότι η Airtours δεν θα έχει μέλλον με τον FTI. Επίσης, βλέπει τις απώλειες σαν επένδυση και όχι σαν χάσιμο χρημάτων. 'Άλλωστε η Airtours UK, το Scandinavian Leisure Group, και η Costa Cruises είναι πολύ επικερδείς επιχειρήσεις και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα από τα κέρδη τους για την διείσδυση τους στη γερμανική αγορά', δήλωσε. Η προσπάθεια αυτή θα κρατήσει περίπου 3-5 χρόνια, και η Airtours το γνωρίζει αυτό καλά.
Στόχος της Airtours δεν είναι μόνο η γερμανική αγορά αλλά ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη, η Γερμανία είναι η αρχή. Παρότι υπάρχουν ήδη τρεις πολύ ισχυροί οργανισμοί στην Γερμανία, η Airtours δεν σκοπεύει να είναι η τέταρτη "θέλω να είμαστε βασικός παίχτης στη γερμανική αγορά όπως είμαστε και σε όποια άλλη αγορά λειτουργούμε. Τα πράγματα αλλάζουν και στην Γερμανία και οι θέσεις δεν είναι σταθερές."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024