Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ρεπορτάζ με θέμα τον ελληνικό τουρισμό σε εφημερίδα του Βελιγραδίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Νοέμβριος 2004, 00:00

Έχοντας ως τίτλο `Βαλκάνια - τζόκερ για τουρίστες` η εφημερίδα του Βελιγραδίου `Πολίτικα` δημοσιεύει ρεπορτάζ<...>

της κ. Τάνια Βούιτς, στο οποίο η δημοσιογράφος καταγράφει τις εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στην έκθεση `Philoxenia` που πραγματοποιήθηκε αρχές Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ παρατίθενται και δηλώσεις του κ. Γιάννη Ευαγγέλου, του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην τουριστική αγορά των Βαλκανίων, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο περιφερειακός τουρισμός αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να παρουσιάσουμε στον κόσμο τα Βαλκάνια ως ζώνη ειρήνης και συνεργασίας”.

Ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι “η Βαλκανική Ένωση Τουριστικής Οικονομίας θα έχει στις 17 Δεκεμβρίου συνάντηση στο Βελιγράδι για να εξετάσει το θέμα της από κοινού παροχής ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων, έτσι ώστε οι τουρίστες που ταξιδεύουν ανά τα Βαλκάνια να μην υπόκεινται σε περιορισμούς βίζας και σημείωσε ότι “η Ελλάδα και η Σερβία μόλις υπέγραψαν στη Θεσσαλονίκη Μνημόνιο για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι “η Ένωση Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων θα προσπαθήσει να επιτύχει την κατάργηση της βίζας `Σένγκεν` για όσους πολίτες της Σερβίας - Μαυροβουνίου ταξιδεύουν στην περιοχή”, ενώ ανέφερε κιόλας ότι “ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου του `Aξονα 10` αναμένουμε ότι θα ενισχύσει τις τουριστικές ανταλλαγές”.

Τέλος, το ρεπορτάζ κλείνει με δηλώσεις της κ. Βέσνα Νατζ, Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του `Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top