Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Βραβείο GreenLight στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Νοέμβριος 2004, 00:00

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που τιμάται με το βραβείο `GreenLight` της Ευρωπαϊκής<...>

Επιτροπής για την ανάπτυξη μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών δραστηριοτήτων στο φωτισμό, που συμβάλλουν στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το Εθελοντικό Πρόγραμμα `GreenLight` θεσπίστηκε το Φεβρουάριο του 2000 από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας & Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί (186 συμμετοχές μέχρι το 2004) δεσμεύονται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό. Σημαντικοί ευρωπαϊκοί και ελληνικοί φορείς, αεροπορικές εταιρίες, καθώς και αεροδρόμια της Ισπανίας και της Ιταλίας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα `GreenLight`.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, το `GreenLight` προωθείται και συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στη διάκριση της συμμετοχής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο πρόγραμμα  `GreenLight` οδήγησε η αποτελεσματική εφαρμογή μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών μέτρων στο φωτισμό, όπως η χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων και η βελτιστοποίηση των υπαρχόντων χρονοπρογραμμάτων φωτισμού, στα κτίρια του Κεντρικού και Δορυφορικού Αεροσταθμού, καθώς και στο Κτίριο Διοίκησης (κτίρια συνολικής επιφάνειας 196.000 μ2).

Η τελετή απονομής του βραβείου `GreenLight` προς το Δ.Α.Α. πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στο κτίριο Διοίκησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το βραβείο παρέλαβε από τους υπεύθυνους του `GreenLight` για την Ελλάδα, κ. Ηλία Σωφρόνη και κ. Λένα Λαμπροπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννης Τσάπαλας, ο οποίος υπογράμμισε τη δέσμευση του Αερολιμένα για διαρκή δραστηριοποίηση και συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και σειρά πρωτοποριακών έργων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top