Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒραβείο GreenLight στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Βραβείο GreenLight στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που τιμάται με το βραβείο `GreenLight` της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών δραστηριοτήτων στο φωτισμό, που […]

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που τιμάται με το βραβείο `GreenLight` της Ευρωπαϊκής<...> Επιτροπής για την ανάπτυξη μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών δραστηριοτήτων στο φωτισμό, που συμβάλλουν στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το Εθελοντικό Πρόγραμμα `GreenLight` θεσπίστηκε το Φεβρουάριο του 2000 από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας & Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί (186 συμμετοχές μέχρι το 2004) δεσμεύονται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό. Σημαντικοί ευρωπαϊκοί και ελληνικοί φορείς, αεροπορικές εταιρίες, καθώς και αεροδρόμια της Ισπανίας και της Ιταλίας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα `GreenLight`.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, το `GreenLight` προωθείται και συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στη διάκριση της συμμετοχής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο πρόγραμμα `GreenLight` οδήγησε η αποτελεσματική εφαρμογή μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών μέτρων στο φωτισμό, όπως η χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων και η βελτιστοποίηση των υπαρχόντων χρονοπρογραμμάτων φωτισμού, στα κτίρια του Κεντρικού και Δορυφορικού Αεροσταθμού, καθώς και στο Κτίριο Διοίκησης (κτίρια συνολικής επιφάνειας 196.000 μ2).

Η τελετή απονομής του βραβείου `GreenLight` προς το Δ.Α.Α. πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στο κτίριο Διοίκησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το βραβείο παρέλαβε από τους υπεύθυνους του `GreenLight` για την Ελλάδα, κ. Ηλία Σωφρόνη και κ. Λένα Λαμπροπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννης Τσάπαλας, ο οποίος υπογράμμισε τη δέσμευση του Αερολιμένα για διαρκή δραστηριοποίηση και συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και σειρά πρωτοποριακών έργων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024