Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι θα επισκεφθούν την ερχόμενη άνοιξη την Κρήτη

Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι θα επισκεφθούν την ερχόμενη άνοιξη την Κρήτη

Ο τουρισμός της Κρήτης αναμένεται να ενισχυθεί αισθητά κατά τη χαμηλή περίοδο της άνοιξης του 2005 και του 2006, από την επίσκεψη ενός γκρουπ 30.000 Αυστριακών συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί […]

Ο τουρισμός της Κρήτης αναμένεται να ενισχυθεί αισθητά κατά τη χαμηλή περίοδο της άνοιξης του 2005 και του 2006, από την επίσκεψη<...> ενός γκρουπ 30.000 Αυστριακών συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ενός προγράμματος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας.

Υπολογίζεται ότι ο τζίρος από την πώληση των πακέτων στην Κρήτη, τα επόμενα δύο χρόνια, του ελληνικού τουριστικού γραφείου `MTS Group`, που ανέλαβε το πρόγραμμα, ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συνταξιούχοι χωρίζονται σε δύο γκρουπ, που περνούν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους σε δύο χώρες αντίστοιχα. Την επόμενη χρονιά, τα δύο γκρουπ ανταλλάσσουν προορισμούς.

Το ελληνικό γραφείο του Τουριστικού Οργανισμού `MTS Group`, που εδρεύει στο Ηράκλειο, διεκδίκησε και κέρδισε την οργάνωση των ταξιδιών για τα δύο επόμενα χρόνια. Οι προορισμοί για το 2005 και το 2006 είναι το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και οι περιοχές από Μάλια έως Αμμουδάρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, περίπου 13.000 Αυστριακοί θα μείνουν σε ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων στην Κρήτη, από 5 έως και 11 Μαΐου, χωρισμένοι σε γκρουπ, που θα έχουν διάρκεια παραμονής τη μία εβδομάδα. Κατά την ίδια περίοδο, το υπόλοιπο γκρουπ θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία, ενώ το 2006 θα γίνει το αντίστροφο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της `MTS Group` στην Ελλάδα, κ. Θεόδωρος Μυλωνάκης, μιλώντας στην `Ναυτεμπορική` τόνισε ότι “το κλείσιμο αυτής της ομάδας ταξιδιωτών ήταν μια σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα, αφού η εταιρία του διαχειρίζεται όλο το πακέτο και στην Κρήτη και τη Βουλγαρία και τις δύο επόμενες χρονιές”.

Η τιμή του πακέτου, λέει ο κ. Μυλωνάκης, “ανέρχεται σε 675 ευρώ το άτομο, και είναι ανεβασμένη σε σχέση με αντίστοιχα πακέτα των tour operators την περίοδο της άνοιξης”. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι “θα χρησιμοποιήσουμε περίπου 1.200 δωμάτια στην περιοχή του Ηρακλείου, ενώ έχουμε προγραμματίσει εκδρομές και εκδηλώσεις, που θα ψυχαγωγήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους μας”.

Επίσης, θέλησε να επισημάνει το γεγονός ότι “οι Αυστριακοί συνταξιούχοι είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία τουριστών, σε μεγάλο βαθμό οικονομικά εύρωστη, και θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για την Κρήτη και τη χώρα μας”.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι “ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς να κερδίσουμε αυτή τη δουλειά, αφού πριν από 12 χρόνια η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει αντίστοιχο γκρουπ Αυστριακών, χωρίς επιτυχία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024