Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Αθήνας και Δομοκού σε θέματα τουριστικά, πολιτιστικά και τεχνικά

Συνεργασία Αθήνας και Δομοκού σε θέματα τουριστικά, πολιτιστικά και τεχνικά

Οι δήμαρχοι Αθηναίων και Δαμασκού, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Dr. Mohammad Bashar Al-Moufti, υπέγραψαν Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Συρία η κ. […]

Οι δήμαρχοι Αθηναίων και Δαμασκού, κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Dr. Mohammad Bashar Al-Moufti, υπέγραψαν<...> Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Συρία η κ. Μπακογιάννη.

Το Σύμφωνο αφορά στις πολιτιστικές και στις τουριστικές σχέσεις, αλλά και τα τεχνικά θέματα που αφορούν τις δύο πόλεις, ενώ με το συγκεκριμένο σύμφωνο θέτονται νέες βάσεις στις σχέσεις των δύο πόλεων, σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι “τεχνοκράτες και από τις δύο πόλεις θα ανταλλάξουν απόψεις και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη Δαμασκό, έχοντας και μια μεγάλη εμπειρία στην Αθήνα, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ιστορικών πόλεων”.

Ενώ από την άλλη, ο δήμαρχος Δαμασκού εξέφρασε την ελπίδα “αυτή η συμφωνία να είναι μια αρχή συνεργασίας”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να υλοποιήσουμε αυτά που συμφωνήσαμε”. Επίσης, πρόσθεσε ακόμα ότι “αποδέχθηκα με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση της Δημάρχου Αθηναίων να επισκεφθώ την πόλη σας. Προσκαλώ για άλλη μια φορά τη Δήμαρχο Αθηναίων, να επισκεφθεί τη Συρία όποτε θέλει”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της επίσκεψης της στη Συρία, η δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας κ. Bashar Al-Asad, τον Πρωθυπουργό κ. Naji Al-Otari και τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Mahmad Al-Sayyid.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024