Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μελέτη της PKF

Τα βρετανικά ξενοδοχεία ελπίζουν σε αύξηση των πληροτήτων τους εν όψει Χριστουγέννων

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Νοέμβριος 2004, 00:00

Οι πληρότητες των βρετανικών ξενοδοχείων παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα τον Οκτώβριο, με τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιφέρειας να διατηρούν τα επίπεδα πληρότητας και τιμής των δωματίων τους στα περσινά επίπεδα...

Οι πληρότητες των βρετανικών ξενοδοχείων παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα τον Οκτώβριο, με<...>

τα περισσότερα ξενοδοχεία της περιφέρειας να διατηρούν τα επίπεδα πληρότητας και τιμής των δωματίων τους στα περσινά επίπεδα, ενώ τα ξενοδοχεία του κέντρου παρουσίασαν μια λογική αύξηση στην απόδοση των δωματίων τους, δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την άφιξη μιας νέας εποχής, αυτής των πολλών κρατήσεων. 

Τα ξενοδοχεία του Λονδίνου

παρουσίασαν τον Οκτώβριο αύξηση της τάξεως του 6%, στην τιμή των δωματίων τους, που έφτασε στα 107,85 δολάρια, ενώ τα ποσοστά πληρότητας σημείωσαν μείωση της τάξης του 2,2%, αγγίζοντας το 79,6%, ενώ η απόδοση των δωματίων σημείωσε άνοδο 3,7%, φτάνοντας τα 85,89 δολάρια.

Τα ξενοδοχεία εκτός Λονδίνου

εμφάνισαν κάποιες αλλαγές στις τιμές τους, καθώς κυμαίνονται στα 66,25% δολάρια, σημειώνοντας αύξηση μόλις 0,4%, σε σχέση με τα ίδια στοιχεία του περσινού Οκτωβρίου. Τα επίπεδα πληρότητας παρέμειναν αμετάβλητα, σταθερά δηλαδή στο ποσοστό 75,6%, ενώ η απόδοση των δωματίων αυξήθηκε κατά 0,4%, στα 50,06 δολάρια.

Ο κ. Robert Barnard, σύμβουλος ξενοδοχειακών υπηρεσιών της εταιρίας `PKF` δήλωσε ότι “η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Βρετανίας κατάφερε να διατηρήσει μία σταθερή πορεία τον Οκτώβριο μήνα, σε αντίθεση με τα θλιβερά ποσοστά του Οκτωβρίου του 2001, όταν τα ποσοστά πληρότητας ήταν στο επίπεδο του 65,1%, με την τιμή να κυμαίνεται στα 105,75 δολάρια. Επίσης, σε αντίθεση με τα ποσοστά του Οκτωβρίου του 2001, η απόδοση των δωματίων, φέτος το 2004, ήταν στα 85,89 δολάρια, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξης του 25%.

Τέλος, συμπλήρωσε ακόμα ότι “αυτά τα ποσοστά αντανακλούν τις επιδράσεις, από τα σημαντικά γεγονότα, που συνέβησαν παγκοσμίως, αλλά αποδεικνύουν και την ελαστικότητα της πρωτεύουσας, στον χειρισμό των όποιων καταστάσεων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καλή πορεία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να συνεχιστεί και μέχρι το τέλος του χρόνου, εν όψει μάλιστα και της Χριστουγεννιάτικης περιόδου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top