Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα αεροδρόμια και λιμάνια στην Ινδία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Νοέμβριος 2004, 00:00

Η Ινδία, μία χώρα που η ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, σχεδιάζει μέχρι το 2010 να<...>

δαπανήσει το ποσό των 17 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά και μόνο στον τομέα των μεταφορών, βελτιώνοντας τους υπαρκτούς δρόμους της χώρας, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, αλλά παράλληλα κατασκευάζοντας και νέα, στην προσπάθεια της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών, καθώς οι ξένοι επενδυτές της χώρας συνεχώς αυξάνονται, όπως συνακόλουθα αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους από την Κυβέρνηση της. 

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, κ. Praful Patel, είχε δηλώσει στις 17 Νοεμβρίου ότι “περίπου το 1/4 των κεφαλαίων, θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 34 αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί και το Μουμπάϊ”. Ακόμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει 10.000 χλμ. νέων δρόμων, να σκάψει το κανάλι μεταξύ της Σρι Λάνκα και της Ινδίας και να επεκτείνει τη δυναμικότητα των λιμανιών της, προκειμένου να τα ανακουφίσει από τη συμφόρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Manmohan Singh, κάνει δαπάνες για τις συνδέσεις των συγκοινωνιών και άλλων δημοσίων έργων, καθώς η ταχύτατη ανάπτυξη της Ινδίας σε 15 χρόνια πιέζει τις προμήθειες ενεργείας, εμποδίζοντας δρόμους και λιμάνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι από τον Μάρτιο του 2003 περισσότερα από 66 εκατ. οχήματα άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ινδίας, σύμφωνα με το τμήμα Μεταφορών Οδών και Εθνικών Οδών της χώρας, το οδικό δίκτυο της οποίας ήταν 2,52 εκατ. χλμ. τον Απρίλιο του 2002, το δεύτερο μετά το οδικό δίκτυο των ΗΠΑ στον κόσμο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top