Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα αεροδρόμια και λιμάνια στην Ινδία

Νέα αεροδρόμια και λιμάνια στην Ινδία

Η Ινδία, μία χώρα που η ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, σχεδιάζει μέχρι το 2010 να δαπανήσει το ποσό των 17 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά και μόνο […]

Η Ινδία, μία χώρα που η ανάπτυξη της τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, σχεδιάζει μέχρι το 2010 να<...> δαπανήσει το ποσό των 17 δισ. δολαρίων, αποκλειστικά και μόνο στον τομέα των μεταφορών, βελτιώνοντας τους υπαρκτούς δρόμους της χώρας, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, αλλά παράλληλα κατασκευάζοντας και νέα, στην προσπάθεια της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών, καθώς οι ξένοι επενδυτές της χώρας συνεχώς αυξάνονται, όπως συνακόλουθα αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους από την Κυβέρνηση της.

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, κ. Praful Patel, είχε δηλώσει στις 17 Νοεμβρίου ότι “περίπου το 1/4 των κεφαλαίων, θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 34 αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου στο Νέο Δελχί και το Μουμπάϊ”. Ακόμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει 10.000 χλμ. νέων δρόμων, να σκάψει το κανάλι μεταξύ της Σρι Λάνκα και της Ινδίας και να επεκτείνει τη δυναμικότητα των λιμανιών της, προκειμένου να τα ανακουφίσει από τη συμφόρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Manmohan Singh, κάνει δαπάνες για τις συνδέσεις των συγκοινωνιών και άλλων δημοσίων έργων, καθώς η ταχύτατη ανάπτυξη της Ινδίας σε 15 χρόνια πιέζει τις προμήθειες ενεργείας, εμποδίζοντας δρόμους και λιμάνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι από τον Μάρτιο του 2003 περισσότερα από 66 εκατ. οχήματα άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ινδίας, σύμφωνα με το τμήμα Μεταφορών Οδών και Εθνικών Οδών της χώρας, το οδικό δίκτυο της οποίας ήταν 2,52 εκατ. χλμ. τον Απρίλιο του 2002, το δεύτερο μετά το οδικό δίκτυο των ΗΠΑ στον κόσμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024