Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

`Επικίνδυνος τόπος` η Ελλάδα για τους Αυστραλούς

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Νοέμβριος 2004, 00:00

Ως `επικίνδυνο τόπο` εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την Ελλάδα το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, το οποίο<...>

, μάλιστα, πρόσφατα εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία, συνιστώντας στους Αυστραλούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ή ακόμα να θέσουν σε κίνδυνο και τη ζωή τους.

Ειδικότερα, το Αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει στους Αυστραλούς πολίτες τις βομβιστικές επιθέσεις αναρχικών σε κρατικούς και μη στόχους, καθώς και τη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2004 εναντίον αστυνομικού οχήματος. Παράλληλα, πληροφορεί τους Αυστραλούς ταξιδιώτες, ότι οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα είναι πολύ τακτικές και συχνά εξελίσσονται σε βίαια επεισόδια.

Η ταξιδιωτική οδηγία επανέρχεται στις γελοιότητες του παρελθόντος, περί σεξουαλικών επιθέσεων σε Αυστραλούς πολίτες, κυρίως στα ελληνικά νησιά, στην ύπαρξη πορτοφολάδων και τσαντάκηδων σε περιοχές που δρουν στις δημόσιες συγκοινωνίες και τουριστικούς χώρους. Συμβουλεύει, επίσης τους ταξιδιώτες, να μην φέρουν πάνω τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας, να ασφαλίζουν τα είδη αξίας και να αποφεύγουν τις επιδείξεις. Η οδηγία προειδοποιεί τους Αυστραλούς επισκέπτες και για την `ανεπάρκεια` των κρατικών συγκοινωνιών της Ελλάδος και την ασφάλειά τους, παραπέμποντας τους επισκέπτες σε θανατηφόρα ατυχήματα του παρελθόντος.

Τέλος, προειδοποιεί τους Ελληνοαυστραλούς, για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα και τους συμβουλεύει να ζητούν πληροφορίες από ελληνικές πρεσβείες ή προξενεία στους τόπους μόνιμης διαμονής τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top