Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Απογοητευμένη από τη μη ένταξη της στις Διατάξεις Εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού νόμου

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Απογοητευμένη από τη μη ένταξη της στις Διατάξεις Εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού νόμου

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο εξέφρασε την απογοήτευση…

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό<...> κ. Κ. Καραμανλή, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο εξέφρασε την απογοήτευση και την έκπληξη της, καθώς διαπίστωσε ότι εξαιρέθηκαν οι επιχειρήσεις του κλάδου της από τις Διατάξεις Εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού νόμου, μολονότι στα διάφορα προσχέδια που κυκλοφορούσαν είχαν ενταχθεί.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι “θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε αυτό για να μας παραπλανήσετε, αλλά εξαιτίας της λανθασμένης και περίεργης νοοτροπίας, που κυριαρχεί επί σειρά ετών στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και που είναι εναντίον των μικρών επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε”. Και προσθέτει ότι “αυτό δε, διαπιστώνεται εύκολα εάν ανατρέξετε στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους όπου φαίνεται ότι έχει γίνει πλήρης αντιγραφή της σχετικής διάταξης που μας εξαιρεί”.

Ακόμα η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. τονίζει στον Πρωθυπουργό και τους προαναφερθέντες υπουργούς ότι “δεν είναι δυνατόν να επιχορηγείτε με τέτοια προκλητική διάθεση την δημιουργία μικρών, μεσαίων και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, σε μία περίοδο που υπάρχει υπερπληθώρα τουριστικών κλινών, πτώση της ζήτησης και επομένως πτώση των πληροτήτων”.

“Είναι προφανές, λοιπόν” επισημαίνει η Συνομοσπονδία ότι “με όλα αυτά οι δικές μας επιχειρήσεις οδηγούνται σε μελλοντικό αφανισμό. Μας κάνει δε εντύπωση ότι συνεχώς διακηρύσσετε, ότι υποστηρίζετε τις μικρές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα διαψεύδεστε οδηγώντας μας στην σκέψη ότι υπάρχει προδιαγεγραμμένο σχέδιο εις βάρος μας”. “Θέλουμε να ξέρουμε”, συνεχίζει η επιστολή “γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και αν προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις θέσεις σας για τις 40.000 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που αγωνιούν για το μέλλον τους”.

Μάλιστα, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. επισημαίνει στην επιστολή της ότι “τα Κοινοτικά προγράμματα, που μας έχετε εντάξει είναι για περιορισμένη χρονική διάρκεια, ενώ ο Αναπτυξιακός Νόμος καλύπτει τις όποιες επιχειρηματικές προσαρμογές της αγοράς για πάντα και ως είναι ευνόητο, θεωρούμε ακατανόητο 600.000 νόμιμες κλίνες, το 50% του δυναμικού της χώρας, να τεθεί σε καθεστώς μαρασμού και απαξίωσης.

Και έτσι η Συνομοσπονδία καταλήγει στην επιστολή της λέγοντας ότι “για τους λόγους αυτούς θα πρέπει και εμείς να ενταχθούμε στον Αναπτυξιακό Νόμο με τις ίδιες προϋποθέσεις που εντασσόμεθα στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Υπ. Ανάπτυξης και με ποσοστό επιχορήγησης τουλάχιστον 50%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024