Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αναπτυξιακός νόμος

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Απογοητευμένη από τη μη ένταξη της στις Διατάξεις Εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού νόμου

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Νοέμβριος 2004, 00:00

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο εξέφρασε την απογοήτευση...

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό<...>

κ. Κ. Καραμανλή, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα και στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο εξέφρασε την απογοήτευση και την έκπληξη της, καθώς διαπίστωσε ότι εξαιρέθηκαν οι επιχειρήσεις του κλάδου της από τις Διατάξεις Εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού νόμου, μολονότι στα διάφορα προσχέδια που κυκλοφορούσαν είχαν ενταχθεί.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι “θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε αυτό για να μας παραπλανήσετε, αλλά εξαιτίας της λανθασμένης και περίεργης νοοτροπίας, που κυριαρχεί επί σειρά ετών στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και που είναι εναντίον των μικρών επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε”. Και προσθέτει ότι “αυτό δε, διαπιστώνεται εύκολα εάν ανατρέξετε στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους όπου φαίνεται ότι έχει γίνει πλήρης αντιγραφή της σχετικής διάταξης που μας εξαιρεί”.

Ακόμα η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. τονίζει στον Πρωθυπουργό και τους προαναφερθέντες υπουργούς ότι “δεν είναι δυνατόν να επιχορηγείτε με τέτοια προκλητική διάθεση την δημιουργία μικρών, μεσαίων και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, σε μία περίοδο που υπάρχει υπερπληθώρα τουριστικών κλινών, πτώση της ζήτησης και επομένως πτώση των πληροτήτων”.

“Είναι προφανές, λοιπόν” επισημαίνει η Συνομοσπονδία ότι “με όλα αυτά οι δικές μας επιχειρήσεις οδηγούνται σε μελλοντικό αφανισμό. Μας κάνει δε εντύπωση ότι συνεχώς διακηρύσσετε, ότι υποστηρίζετε τις μικρές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα διαψεύδεστε οδηγώντας μας στην σκέψη ότι υπάρχει προδιαγεγραμμένο σχέδιο εις βάρος μας”. “Θέλουμε να ξέρουμε”, συνεχίζει η επιστολή “γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και αν προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις θέσεις σας για τις 40.000 μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που αγωνιούν για το μέλλον τους”.

Μάλιστα, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. επισημαίνει στην επιστολή της ότι “τα Κοινοτικά προγράμματα, που μας έχετε εντάξει είναι για περιορισμένη χρονική διάρκεια, ενώ ο Αναπτυξιακός Νόμος καλύπτει τις όποιες επιχειρηματικές προσαρμογές της αγοράς για πάντα και ως είναι ευνόητο, θεωρούμε ακατανόητο 600.000 νόμιμες κλίνες, το 50% του δυναμικού της χώρας, να τεθεί σε καθεστώς μαρασμού και απαξίωσης.

Και έτσι η Συνομοσπονδία καταλήγει στην επιστολή της λέγοντας ότι “για τους λόγους αυτούς θα πρέπει και εμείς να ενταχθούμε στον Αναπτυξιακό Νόμο με τις ίδιες προϋποθέσεις που εντασσόμεθα στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Υπ. Ανάπτυξης και με ποσοστό επιχορήγησης τουλάχιστον 50%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top